Spente før musikalpremiere

Ylva Kristin Teigseth Grødal og Fredrik Knutsen har hovedrollene

Onsdag er det klart for premiere på årets elevmusikal «Fra Bruket til Broadway» med elever fra 9.trinn på Hommelvik ungdomsskole.

I de siste dagene har de øvd og terpet på dans, sang og replikker og er mer enn klar til å møte sitt publikum.

Vi har møtt hovedrolleinnehaverne Ylva Kristin Teigseth Grødal og Fredrik Knutsen.

-Jeg spiller ei jente, Maria, som får en sjanse på Broadway og reiser til New York for å gå på musikalskole, men så skjer det ting underveis som gjør at hun reiser tilbake til Hommelvik, forteller Ylva Kristin.

-Jeg skal være Michael som er er gutt i USA og som er litt betatt av Maria og som går på denne musikalskolen sammen med henne, forteller Fredrik Knutsen.

Maria lengter hjem og til slutt får hun drive på med det hun elsker, synge og danse i musikaler.

Fredrik er debutant

Elevene er plukket ut etter audition og der hvor Ylva Kristin beveger seg i en kjent verden er det stikk motsatt for Fredrik sitt vedkommende.

-Det var egentlig en annen som skulle ha denne rollen, men trakk seg, så da fant de ansvarlige lærerne ut at da trengte de noen andre og jeg ble spurt om jeg kunne å synge, forteller han.

-Men jeg visste jo ikke om jeg kunne synge, for jag har aldri stått på en scene eller sunget før. Jeg har aldri holdt på med teater eller sunget før og nå begynner jeg å bli litt stressa for at jeg ikke husker teksten og sånn.

-Men jeg må bare gjøre det, det er jo artig, sier Fredrik som får med seg et godt råd fra «veteranen» Ylva Kristin.

-Ikke tenk på at det er mange i salen, du ser de ikke og bare vær deg selv. Ikke bry deg om hva de andre synes, spill ut og ha det gøy, er hennes råd.

Forestillingen «Fra Bruket til Broadway» kan du se i Bruket kulturhus onsdag 13. og torsdag 14.februar.