Flott tredjeplass til korps i samarbeid

Foto: privat

Samarbeid ga flott tredjeplass

Under Trøndersk mesterskap for skolekorps i Olavshallen søndag, kom Vikhamar og Saksvik Skolekorps (VSSK) i samspill med Hommelvik Juniorkorps (HJK), på en flott tredjeplass i 2.divisjon.

– Musikerne framførte et godt og variert program: The Incredibles, Terra Incognita og Storbystev, forteller Agnes Johanne Omenås i HJK.

– Dette programmet har vi øvd på siden november. Litt hver for oss, felles seminar nå i januar, øvelser sammen de siste to ukene for å prikke inn toppformen. Det klarte vi.

– Musikerne på scenen er fra 9-19 år. Felles kjennetegn er at de gjorde sitt aller beste når det gjaldt, og det er virkelig noe å være stolt over, sier Agnes Johanne.

50 musikere

Charlotte Wulff i VSSK er enig i at samarbeidet har vært veldig bra.

– Vi har øvd sammen både på Vikhammer og i Hommelvik i januar og hadde felles seminar i Bruket i midten av januar.

– Det er artig for korpsmedlemmene å bli kjent sosialt og musikalsk, og i dag var vi til sammen 50 deltagere. Det er stas å spille når man er mange.

– Aspirantene til Vikhamar og Saksvik skolekorps var med på Aspirantfabrikken og åpnet festkonserten sammen med Trøndelag Ungdomskorps i en fullsatt Olavshall, der var det også mange store øyne og blide fjes, kan Charlotte forteller.

Ole Marius Holden og Finn Magnus Fjell Hjelland dirigerte korpsene under konkurransen.