Ærta Bærta rydder opp

Foto: privat

Malvik Blandakor med jubileumsforestilling:

Malvik Blandakors populære barneforestilling arrangeres kommende helg for 20. gang. I år bærer forestillingen den viktige tittelen «Ærta Bærta rydder opp!».

For 20 år siden fikk John Erik Forbord en idé om å lage en forestilling for barn med Malvik Blandakor som aktører. Idéen ble til en realitet, og ikke minst en så stor suksess at det har blitt en tradisjon. Navnet Ærta Bærta var det Eli Nordås som lanserte, og i år, som i alle andre år, er Ærta Bærta-sangen selvfølgelig med. 

Festforestilling

I jubileumsforestillingen byr koret på nye sprell og mye moro med både kjente og ukjente barnesanger.

Noen er klassikere, mens andre er av nyere dato og kanskje mer kjent for barna enn for de voksne. Ambisjonen er som alltid å lage en festforestilling som fenger både store og små. Samtidig som de har et dagsaktuelt og seriøst tema, lager koret som vanlig ablegøyer og mye tull og tøys.

I årets forestilling vil det være rundt 50 kormedlemmer på scenen med de utfordringene det kan by på når plassen på scenen er begrenset. Men det går helt sikkert fint.

Fast husband – og ny regissør

Koret har i år som tidligere år fremragende hjelp fra kvalitetsmusikerne Bård Hestnes, Elisabeth Nilssen, Svein Væren og Bjarne Norum. Ny regissør er Ingunn Granli, som har både utdannelse og erfaring som passer godt til det blandakoret driver med. Ingunn har blant annet jobbet mye med teater og sang for og med barn og ungdom, og kjemien mellom kor og regissør har vært på plass fra første dag. 

Også i år har Frida Røsand og medforfatter Rune Holtet skrevet manus til forestillingen. Historien er som vanlig hemmelig frem til premieren, så for å finne ut hva som er handlingen må man møte opp i Ytre Malvik Samfunnshus enten lørdag 2. eller søndag 3. februar. Salget av billetter er godt i rute, og alt tyder på fulle hus.