Lions tilbyr lokal ungdom en uforglemmelig opplevelse

Lions Club Malvik søker nå etter lokal ungdom i alderen 18 – 21 år som kan tenke seg et utvekslingsopphold i utlandet.

– Det er gjennom programmet Lions Youth Camps & Exchange vi tilbyer én ungdom fra Malvik å delta på dette utvekslingsprogrammet som vanligvis har en varighet på ca to uker forteller Kjell Oddmund Moen i Lions.

– Som utvekslingsstudent kan du forvente å få en unik kulturell opplevelse. Vertsfamilien vil behandle deg som et medlem av familien og forventer ditt engasjement i vanlige daglige rutiner og familiens måltider. Du vil delta i sosiale aktiviteter og besøke kulturelle severdigheter som arrangeres av vertskapets Lionsklubb, forteller Moen.

Hele reisen og oppholdet dekkes av den lokale Lionsklubben.

Her kan du lese mer om Lions Youth Camps & Exchange. (Ekstern lenke)

Espen reiste til Slovakia

Espen Tømmerås Solem

I fjor var det Espen Tømmerås Solem (21) som fikk reise på utveksling gjennom Malvik Lions Club. Han fikk reise til Slovakia.

– Da bodde jeg de første sju dagene til en vertsfamilie og der gjorde vi mye forskjellig, forteller Espen.

– Vi gikk på fjellturer, ble kjent med kulturen, besøkt forskjellige severdigheter og spesielle steder som var kjent i området jeg var i.

– Hovedcampen var på en plass som hete «Spania Dolina» der vi bodde på hotell. Vi var 25 ungdommer mellom 18-22 år der. Fra Brasil, Tyrkia, Slovakia, Serbia, Italia, Belgia, Japan, India, Danmark, Estland, Ungarn, Israel, Tyskland og Nederland, forteller han.

Etter utvekslingsoppholdet har han holdt kontakten med noen av de han ble kjent med.

– Jeg søkte på dette etter et hint fra et familiemedlem. Det var lærerikt, spennende og jeg fikk mange nye venner og jeg har truffet flere av dem i etterkant, i form av en hyttetur i Østerrike noen måneder etter at jeg kom hjem fra selve utvekslingsturen.

Espen Tømmerås Solem er full av lovord og glad for at ham fikk være med på dette.

– Jeg synes det var et bra sosialt opplegg med god variasjon i aktiviteter både dag og kveld. Så dette er en opplevelse for livet og jeg anbefaler det på det sterkeste til ungdommer som har lyst til å utfordre seg selv, sier Espen Tømmerås Solem til Malviknytt.

Nærmer seg søknadsfrist

Kjell Oddmund Moen i Malvik Lions Club sier søknadsfristen nærmer seg og at de har tenkt å la en lokal ungdom få delta på denne utvekslingen i år også.

– Vi vil gjerne ha søknader så fort som mulig og de som ønsker det må ta kontakt med oss i den lokale Lionsklubben.

De som er interessert kan henvende seg til Kjell Oddmund Moen, tlf 950 83 431, eller Hanne Ringkjøp Skjelstad på tlf 997 79 327.

Du kan også finne informasjon på Malvik Lions Club sine hjemmesider her. (ekstern lenke)