Vikhammer HK-dag med Bamsekamp

Lykke (t.v.) Rune Jonsdal, Marius Brattgjerd og Timmy, håper på fulle hus og stor stemning lørdag.

Førstkommende lørdag er det duket for Vikhammer Håndballklubb-dag i Malvikhallen.

Det skal spille håndball hele dagen som også er tilegnet et samarbeid med Hockey Mot Kreft.

– Det blir kamper fra klokken 11.00 da møter Jenter 16 Klæbu, forteller Marius Brattgjerd i Vikhammer Håndballklubb. Kampdagen fortsetter med at damelaget i 5.div også møter Klæbu klokken 12:15.

– Deretter skal Jenter 16 år i ilden mot Byåsen klokken 13:50, før 3.divisjonslaget til Vikhammer møter Ørlandet klokken 15:30.

– Dagens toppoppgjør er Vikhammer mot Lillehammer i herrenes 2.divisjon hvor laget fra Vikhammer spiller om opprykk til 1.divisjon, sier Brattgjerd.

Dagen avsluttes med kampen Vikhammer – Levanger i 3.divisjon damer kl. 19:15. (Saken fortsetter under bildet)

Bamsekamp

Vikhammer HK håper å slå tabelltoer Lillehammer i toppkamp lørdag.

Lørdagens hovedkamp er nok oppgjøret i 2.divisjon mellom Vikhammer og Lillehammeri avdeling 4. Der ligger Vikhammer to poeng foran Lillehammer og med hjemmeseier vil Vikhammerlaget få et lengre forsprang enn i dag. Vikhammer HK har så langt i sesongen ikke tapt en eneste seriekamp i mennenes 2.divisjon og har scoret femten flere mål en motstander Lillehammer.

– Som et ledd i samarbeidet med Hockey Mot Kreft arrangeres det noe som heter Bamsekamp. Det foregår på den måten at når den første «time-out» inntreffer, kaster publikum bamser de har kjøpt ute på banen, forteller Rune Jonsdal som er daglig leder for Hockey Mot Kreft. (HMK)

Bamsene selger HMK fra sine stands i Malvikhallen denne dagen og de håper det vil hagle bamser utover banen. Bamsene vil deretter bli gitt i gaver barn som trenger en oppmuntring.

Hockey Mot Kreft presenterer også de to nye maskotene «Timmy» og «Lykke» i Malvikhallen lørdag, og som alle kan få hilse på.

«Timmy»

–  Timmy, den blå maskoten, er ambassadør for å oppfylle barns ønsker og drømmer. Lykke som er rosa, er ambassadør for å skaffe flere blodgivere, beinmarg – og organdonorer, forklarer Rune Jonsdal som regner med at de får samlet inn mellom 15 – 20.000,- kroner på en sånn dag.

Gi støtte lokalt

Hele poenget med Hockey Mot Kreft er å oppfylle drømmer til unger som av ulike årsaker er på sykehus. Målet er å bedre velferden til syke barn og Hockey Mot Kreft vil gi barna og deres pårørende et lyspunkt.

«Lykke»

– Vi håper at noe av det vi samler inn på Vikhammer kan brukes lokalt i Malvik for vi er sikker på at det er noen unger som fortjener litt støtte og positiv oppmerksomhet her i kommunen også, sier Jonsdal, som håper det blir fulle hus og stormende jubel i Malvikhallen lørdag.

– Det er et viktig arbeid Hockey Mot Kreft gjør og vi i Vikhammer Håndballklubb identifiserer oss med verdiene de står for og derfor samarbeider vi gjerne med organisasjonen om denne dagen, sier Thomas Skjølberg i Vikhammer Håndballklubb som også fyller 20 år i 2019.