Gladmelding til kjøreskoleelever

Thomas Eriksen i Malvik Trafikkskole AS (Bildet er tatt i en annen anledning)

I den nye regjeringsplattformen går landets nye regjering inn for at elevene i videregående skole får godkjent fravær i forbindelse med obligatorisk kjøreopplæring.

Dette synes Thomas Eriksen ved Malvik kjøreskole er positivt.

– I utgangspunktet vil dette føre til at elevene får bedre utbytte av obligatorisk kjøring da det blir bedre mulighet til å legge til rette slik at de får større trafikale utfordringer før de kommer til førerprøve, sier daglig leder i Malvik trafikkskole, Thomas Eriksen til Malviknytt.

Les også: Elevene har større utfordringer enn oss

Blir bedre opplæring

Han mener det blir bedre kjøreopplæring av dette.

– Elevene slipper å være mentalt utslitt før de kommer til kjøring etter mange timer på skolebenken. Læreren kan lettere planlegge kjøring ut ifra læreplanens krav i forhold til trening i trafikk, hvor det faktisk er mulighet til å få andre biler rundt oss på vegene.

– I tillegg vil det gjøre at elevene får en litt lettere hverdag hvor de slipper å konsekvent tenke på fravær, og på denne måten vil senke stressnivået med å komme seg igjennom opplæringen, sier Thomas.

– Det vil også gi litt større handlingsrom til oss lærere med mindre press på å ha kjøretimer på kveldstid, å gjøre det lettere å legge opp en forsvarlig plan for veien til førerkortet sammen med eleven.

Ut fra de signalene som har kommet fra regjeringshold vil denne oppmykningen av fraværgrensa gjelde fra neste skoleår.