Barna i Julehuset

Foto: privat

Søndag den 9. desember er det klart for juleforestilling i Ytre Malvik Samfunnshus.

I år har Fjompenissen og Juel Hjulsen dratt på oval weekend og frøken Anti-Jul passer på Julie, Juliane, Fiffi og Piffi.

Hun skaper mye krøll i Julehuset, skal vi tro arrangøren Vikhamar og Saksvik skolekorps.

– Tidligere har Vikhamar og Saksvik Skolekorps (VSSK) samarbeidet med Malvik Musikkorps om denne musikalske juleforestillingen. I år var det tid for å tenke nytt, så vi inviterte med oss SFO ved Vikhammer skole, sier lederen i korpset Charlotte Wulff til Malviknytt. 

– Elever i SFO fra Vikhammer skole er med i forestillingen, og har hatt en annerledes og spennende høst med sangøvinger, dans og lommekornetter. Søndag er de sammen med oss i skolekorpset klare for to forestillinger i Ytre Malvik Samfunnshus. Aldri har vi hatt så mange smånisser på scenen, forteller hun.

– Det er en kompgruppe fra skolekorpset som står for all musikken denne gangen, i samspill med to musikk-elever fra Ole Vig videregående skole i Stjørdal, sier Charlotte.

Igjen er det Frida Røsand som har skrevet historien, og Sverre Vikhammermo som har regien. Et fruktbart samarbeid skolekorpset har enorm glede av. Musikalsk ansvarlig er også i år korpsets egen dirigent Finn Magnus Fjell Hjelland.

– Sammen prøver vi å gjøre øvingene og forestillingene til en fest full av magi og spilleglede, sier hun.

Barna i Julehuset er et stort løft for skolekorpset og alt rundt arrangementet gjøres på dugnad, derfor er det kjærkomment at årets julespill får støtte fra Den kulturelle skolesekken og prosjektmidler fra kommunen.

Begge forestillingene er gratis, som en del av forutsetningene i Den kulturelle skolesekken.

– Samarbeidet med Vikhammer skoles SFO og SFO sine rødnisser, blånisser og instrumentnisser har vært en flott opplevelse for oss, og vi håper SFO-barna opplever det på samme måte. Kanskje vil noen av dem begynne i korpset i januar eller mai, forteller den aktive korpslederen til Malviknytt.