Null Co2 utslipp

Foto: MVT AS

Trøndelags første lastebil som går på Biogass, holder til i Malvik.

Litra Gass AS og Malvik Vask og Terminal AS (MTV) på Sveberg i Malvik har mottatt den første bilen i Trøndelag som er godkjent for transport av biogass som også bruker biogass som drivstoff (CBG).

– Bilen skal gå i oppdrag for Gasnor, Nortura og MVT, og blir å se langs veiene mellom Verdal og Trondheim sier Harald Hårstad, daglig leder i Malvik Vask og Terminal AS på Sveberg.

– Biogassbilen som har et krokbil-påbygg, laster og transporterer slam fra renseanlegget ved Nortura Malvik til Ecogass i Verdal, slammet brukes til produksjon av biogass(CBG) hos Ecogass, sier han.

Biogassen som er i en krokcontainer-lastbærer lastes på samme bil på samme sted og leveres til busselskapene i Trondheim. Oppdragsgiver for frakten av biogass (CBG) fra Verdal er Gasnor AS, forteller Hårstad.

– Både løsningen av transportoppdraget og igangsettingen av lastebilen som både frakter og drives av biogass, er et bra eksempel på bærekraftig og kostnadseffektiv miljøvennlig transport.

– Selve biogass-lastebilens CO2 utslipp er her redusert med inntil 100 % i forhold til bruk av dieselmotor, avslutter han.