Klart for julespill, julemesse og fakkeltog

Førjulsfest i fjøset

Til helgen er det klart for både julespill og julemesse oppe på Karlslyst Gård.

Julespillet «Førjulsfest i fjøset», som er skrevet av Rakel Sivertsen hadde urpremiere i 2017. Det er i år faktisk 15. gang det arrangeres julespill og julemesse oppe på Karlslyst Gård, og også denne gangen er det i regi av Hommelvik juniorkorps.

– Vi er absolutt i rute, både med forestillinga, julemessa og julestemninga. Det er alltid spennende når vi flytter inn i fjøset på Karlslyst for å øve, men det går veldig bra. Alle aktører jobber hardt, så det ligger an til å bli ei skikkelig fin forestilling. Vi satte opp ei helt ny forestilling i fjor, og årets utgave har bare mindre endringer, forteller Agnes Johanne Omenås i Hommelvik juniorkorps til Malviknytt.

Julespill og en julemesse av høy kvalitet

Dette bruker å være et julespill og en julemesse av høy kvalitet, og det på en av kommunens flotteste gårdstun. Selv om rammene for arrangementet har vært de samme i mange år, så var det i fjor duket for en forestilling i ny drakt. Det tidligere julespillet «Gårdsnissen på Karlslyst» ble da forandret til «Førjulsfest i fjøset», og det var Rakel Sivertsen som sto bak det nye manuskriftet og det var Rakel og Runa Augdal som hadde regien på denne forestillingen.

 

Malviknytt fikk en smakebit da Hommelvik Juniorkorps hadde en av sine mange øvinger denne uken, og dette lover bra. Det er driftige og dyktige unger, som viser både talent og ikke minst glede ved å stå på scenen, det til tross for at gradestokken faktisk sier at vi er i november.

– Forestillingen vil bli nesten den samme som sist, men det dukker nok opp en overraskelse eller to. Det er planlagt tre forestillinger, lørdag klokken 12:00 og 15:00 og søndag klokken 13:00. Samtidig med at det foregår musikkteater på gården, arrangerer det aktive juniorkorpset også julemesse på Karlslyst, Agnes Johanne Omenås.

– På julemessa har vi også i år flott husflid, hjemmebakt flatbrød og lefser, og andre hjemmelagde godsaker. I år har vi med oss noen flere aktiviteter som barna kan være med på mens de venter på forestillinga. Disse er selvfølgelig også mulig å prøve for voksne, og julemessen kan selvfølgelig besøkes uten å se forestillinga, forteller Agnes Johanne Omenås og legger til at den som har lyst til å oppleve kortreist, jordnær og ekte julestemning er hjertelig velkommen, for her er alt ekte vare.

Fakkeltog

Et annet av høydepunktene er fakkeltoget fra gården og ned til julegrantenning i Hommelvik lørdag ettermiddag. I tradisjon tro arrangeres det fakkeltog rett etter forestillingen som starter klokken 15:00 på lørdag. Fakkeltoget går fra Karlslyst Gård og ned til Rådhusplassen i Hommelvik. Der vil kommunens juletre bli tent, og det vil bli både julesang og gang rundt det flotte juletreet.

– Minner også om det tradisjonsrike fakkeltoget som går fra Karlslyst til torget lørdag ettermiddag, etter 15-forestillinga, for å tenne julegrana, forteller Agnes Johanne Omenås.

Her kan du sikre deg billett til en av de tre forestillingene!