Kjempeøkning og travel førjulstid for biblioteket

364

Det nye biblioteket i Hommelvik har blitt en suksess.  Det viser besøkstallene etter åpningen i april.

På utlån har det vært en økning på 22,9%, og når det gjelder besøk har økningen vært på 423% etter at biblioteket flyttet til den nye ungdomsskolen, skriver biblioteket i en pressemelding.

Travel desember

Desember måned blir en travel tid for bibliotekene i Malvik med mange store arrangement både i Hommelvik og på Vikhammer.

Årbok for 19.gang

Malvik historielag lanserer årets årbok, nr. 19, på Vikhammer bibliotek. Tirsdag 27.november.

Barnas Bibliotek

Det starter med Barnas Bibliotek og Juleverksted med gjenbruksmaterialer, lørdag 1. desember.

Denne lørdagen blir det muligheter for å lage julegaver og julepynt av gjenbruksmateriale.

Ta med deg f.eks. melke-/juicekartong, frokostblanding-boks, hermetikkbokser, gamle glass, så viser Miljøagentene fra Malvik deg hvordan du tryller dette om til praktiske lommebøker, penneholdere, tidsskrifts samlere og vakre telysholdere.

Bibliotekaren viser deg hvordan du kan lage nydelige juleengler av gamle bøker.

Bare en kom tilbake

Mandag 3.desember er det klart for Randi Perreau og samarbeidspartner Bjørn Stuevold som presenterer boken «Bare en kom tilbake. Nedtegnelser om 22.juli 2011» på Hommelvik bibliotek.

Familien Johansen Perreau er en av fem norske familier som hadde to barn på Utøya, men som fikk tilbake bare ett. I hele seks dager levde familien i uvisse om hva som hadde skjedd med den eldste sønnen.

En gripende personlig beretning og et viktig erfaringsbasert dokument som også våger å stille kritiske spørsmål knyttet til hendelsene den sorte fredagen i 2011.

Ravnens time

Tirsdag 5.desember på Vikhammer bibliotek.

Roar Sigmond Ræstad er cand.philol. med hovedfag i historie fra NTNU i Trondheim, og debuterte som krimforfatter i 2014 med boka «Sovende hunder». I 2016 kom bok nr. 2, »Elven» ut. Og i høst kom «Ravnens time», bok nr. 3. Alle bøkene har høstet glimrende anmeldelser. Han beskrives som en av de nye store innen krimsjangeren.

I bøkene møter leserne politimannen Gabriel Navarseth som må løse forbrytelser i et okkupert Trondheim under den andre verdenskrig.

Ræstad vil presentere bøkene sine, med hovedfokus på «Ravnens time». Han vil også komme inn på lokal krigshistorie som inspirasjon i skriveprosessen.

Passer for alle som liker klassisk krim, som liker historiske romaner, og alle med interesse for 2. verdenskrig i Norge.

Det vil bli mulighet for å kjøpe signerte bøker av og med forfatter og historiker Roar Ræstad

Familiejulekonsert

Langåsen høytids- og merkedagssangforening som i fjor presenterte julekalenderen Anti gledelig Jul er på banen i år også med utgave to av kalenderen.

Nytt av året er en familievennlig konsert på Hommelvik bibliotek mandag 10.desember.