Kjære Eva – hva mener du egentlig om abort, Krf og Erna?

Av: Kristin Nybrodahl, Hommelvik AUF
Kristin Nybrodahl, leder i Hommelvik AUF (Foto: privat)

Innlegg av Kristin Nybrodahl, leder i Hommelvik AUF: Det brenner i meg når min egen statsminister bruker kvinners rett til selvbestemmelse over egen kropp som forhandlingskort for å sikre seg makt som statsminister.

Feministen i meg får lyst til å legge seg ned og skrike høyt over en likestillingsminister som ikke tørr å ta til motmæle. Hva mener du om dette, Eva? Nok en gang ønsker din regjering å gjøre endringer i abortloven, og dermed møte kvinner landet over med mistillit. Nok en gang minner dere oss på viktigheten av å aldri slutte å kjempe for de kampene vi for lengst skulle tro var vunnet.

Jeg ber om at du som ordførerkandidat i Malvik ikke forblir taus som likestillingsministeren. Nå krever jeg svar på om du  støtter en så stor innskrenking i abortloven.

KrF kan snakke om og ned fosterreduksjon og paragraf 2C, men i en så viktig sak er det viktig å få fakta på bordet. Siden 2016 er det gjennomført 38 fosterreduksjoner, hvor en tredjedel av disse er på grunn av sykdom hos ett av fostrene.

Jeg er ikke for abort, på samme måte som bibelbeltet på Sørlandet eller resten av abortmotstanderne er mot. Jeg er for at abort skal være en trygg, selvbestemt mulighet, og ikke en avgjørelse som skal tas av maktsøkende politikere i vippeposisjoner.

Kan vi si oss enige i at norske kvinner skal føle seg trygge også når det gjelder deres rett til selvbestemt abort, Eva? Er du enig med meg i at vi skal trygge de kvinnene som kommer til å stå ovenfor sitt livs viktigste kamp, i stedet for å møte dem med tvil?

Nok en gang tar vi til gatene for å demonstrere, og vi tar til pennen for å protestere. For femti år siden sa de «aldri mer strikkepinner». Nå sier vi igjen tydelig ifra om at retten til selvbestemt abort er viktigere enn hvem som sitter med makten. Nok en gang er beskjeden klar: kvinners rett til selvbestemmelse over egen kropp er viktigere enn hvem som får sitte i statsministerstolen i tre år til.

Og til min egen statsminister har jeg bare en ting å si: min kropp, mitt valg.

Kristin Nybrodahl
Leder Hommelvik AUF