Musikalperler som på Broadway

Søndag hadde Malvik Musikkorps gleden av å ønske hjertelig velkommen, til Musikalperler med både Malvik musikkorps og strålende gjestesolister.

Gjesteartister

Kveldens solister var blant annet de tre unge talentene Vegard Skaaret Thorbjørnsrud, Robin Granum Johansen og Iver Midtun Sitter, som alle tre fordyper seg i sang på musikklinja ved Trondheim Katedralskole.

Ida Solstad var også en av solistene. Ida har sunget så lenge hun kan huske, og begynte i kor som seksåring. Videre har sangen ført henne fra Hemne til Trondheim, hvor hun går på musikklinja på Trondheim Katedralskole. Ida er spesielt glad i musikkteater og bruker mye fritid til å utvikle seg innenfor denne sjangeren.

Ove Engen er en ung trubadur med base i Trondheim, som startet sin karriere på puber og utesteder allerede som 16-åring. I dag står han med 9 års erfaring i yrket, og har en bachelor i musikk fra Paul McCartney skolen ‘Liverpool Institute of Performing Arts’, samt internasjonal turnéerfaring fra flere band og eget solo prosjekt. Gjennom årene har Ove opparbeidet seg et stort repertoar med alt fra swingende dansemusikk, høylytte allsanger og gripende ballader.

Monica Skiri-Sørngård er kornettist i korpset, men er også både skuespiller og sanger. Hun har hatt rollen som den viltre og syngende Fjompenisse i Julespill gjen- nom flere år. Monica tar gjerne solistoppdrag som sanger, og har stått på scenen utallige ganger både på samfunnshuset og på korpsets turer i inn- og utland.

Julie Hasfjord er trombonist i korpset, men har ved mange anledninger vært med korpset som vokalist. Med årene har nok trombonen kommet litt i bakgrunnen til fordel for sangen. Julie har en bachelor i klassisk sang fra Univer- sitetet i Stavanger og er nå inne i sitt masterstudium ved The Royal Conservatorie i Den Haag.

Elin Karpinski Strandheim er sanger, dirigent for Malvik blandakor og syngende musikalsk leder for vokalgruppen «Femme». Elin er utdannet ved Universitetet i Trondheim, og har hovedfag i musikk med sang som hovedinstrument. Hun har sunget og gitt ut plater med vokalgruppa «Noble Noise» og visegruppa «Flomål». Elin har dirigert kor en årrekke, og satt opp 17 musikaler ved Frøya videregående skole.

Odd-Inge Strandheim er utdannet ved Universitetet i Trondheim, og har hovedfag i musikk med sang som hovedinstrument. Odd-Inge har en lang karriere som bandmusiker bak seg, og har hatt solistoppdrag og dirigert kor en årrekke. Odd-Inge synger tenor i Malvik blandakor, der han også brukes flittig som solist.

Saksvik Teaterlag og Malvik musikkorps samarbeider gjerne på ulike forestillinger og konserter gjennom året. Korpset bidrar med musikere til teaterlagets revyer, og teaterlaget stiller med solister på korpsets konserter. Denne ganen hadde korpset fått med seg Elisabeth Leirvik Rabben og Ellen Rabben Svedahl fra teaterlaget som sangsolister. Begge er rutinerte skuespillere og dyktige sangere.

Kulturskolen i Malvik ble etablert høsten 1978, og feirer dermed 40-årsjubileum i år. Kulturskolen har rundt 300 elever, og har undervisningstilbud i musikk, dans, teater og visuell kunst. Sang er en av de mest populære disiplinene, og sangelevene som deltok på konserten var Pia Bjerkan, Karen Slind Aas, Helene Woodruff-Frivik, Nicol Bauer Asbøll, Astrid Fjeld-Olsen, Martyna Maria Goj, Kornelia Madsen, Rakel Slind Aas, Gunnhild Moan, Norunn Tiller Vullum, Runa Altmann Krogstad.

Broadwaystemning

Malvik musikkorps hadde valgt ut det beste av det beste innenfor sjangeren musikal. En sjanger som i følge korpset er full av dramatikk, helter, skurker og rørende kjærlighetshistorier. Søndag presenterte korpset  musikalperler fra de beste musikalene gjennom tidene.

– Det var en vidunderlig kveld. Sjelden har vi fått så mye skryt for en forestilling. Det var enormt dyktige solister og mange sa at de var så fornøyd fordi de trodde de skulle på «en vanlig korpskonsert» og så fikk de en skikkelig musikal, som de mente var på høyde med det meste av større musikaler, skriver en av korpsets medlemmer i en e-post til Malviknytt.

Malvik musikkorps mener levende musikk er viktig, og korpset arbeider med å gi publikum levende musikk i mange anledninger. Målet er at de som hører på alltid skal ha en fin opplevelse, uansett når og hvor korpset spiller, skriver korpset i sitt program for konserten.

Program første avdeling

Cats selections, Cats Memory, Cats
Solist: Julie Hasfjord

Mamma Mia
Solister: Runa Altmann Krogstad, Lill Mari Redergård, Gunnhild Moan

Kanskje, Annie
Solister: Helene Sofie Woodruff-Frivik, Rakel Slind Aas, Karen Slind Aas, Astrid Fjeld-Olsen, Nicol Bauer Asbøll, Martyna Goj, Kornelia Madsen, Pia Bjerkan

Sirkel av Liv, Løvenes konge
Solister: Helene Sofie Woodruff-Frivik, Rakel Slind Aas, Karen Slind Aas, Astrid Fjeld-Olsen, Nicol Bauer Asbøll, Martyna Goj, Kornelia Madsen, Pia Bjerkan

Hakuna Matata, Løvenes konge
Solister: Helene Sofie Woodruff-Frivik, Rakel Slind Aas, Karen Slind Aas, Astrid Fjeld-Olsen, Nicol Bauer Asbøll, Martyna Goj, Kornelia Madsen, Pia Bjerkan

If I were a bell, Guys and Dolls
Solist: Ida Waldine Solstad

I know him so well, Chess
Solister: Elisabeth Leirvik Rabben og Ellen Rabben Svedahl

Cool, West side story
Solister: Robin Granum Johansen, Iver Midtun Sitter og Vegard Thorbjørnsrud

Program andre avdeling

Show must go on, Moulin Rouge
Solist: Ove Engen

On my own, Les Miserables
Solist: Julie Hasfjord

And all that Jazz, Chicago
Solist: Monica Skiri-Sørngård

Anthem, Chess
Solist: Odd-Inge Strandheim

Lady Marmalade, Moulin Rouge
Solister: Elisabeth Leirvik Rabben, Ellen Rabben Svedahl, Julie Hasfjord og Monica Skiri-Sørngård

Bring him home, Les Miserables
Solist: Ove Engen

Phantom of the Opera
Solister: Odd-Inge Strandheim og Elin Karpinski Strandheim

Thank you for the music, Abba
Solister: Maria Kristine Vinje, Norunn Tiller Vullum, Iselin Leistad, Eva Renolen Norman.