En hyggelig tradisjon

Malvik kunstforening og Malvik Kirkestue, inviterer for niende gang til utstilling i kirkestuen ved Malvik Kirke helgen den 10. og 11. november.

– Denne utstillinga er blitt en hyggelig tradisjon. Det er nå 9. året vi deltar i samarbeid med komiteen for kirkestua, og med Laila Tøndel som primus motor og en god samarbeidspartner, forteller leder i Malvik kunstforening Borghild Melvold Antonsen til Malviknytt.

Mang utstillere

Påmeldingsfristen for de som ønsker å være være utstiller på denne tradisjonelle utstillingen til inntekt for kirkestuen er i disse dager, og kunstforeningen håper de også i år vil få til et flott arrangement. Det vil bli mulighet til se, og selvfølgelig kjøpe kunst fra lokale kunstnere som er tilknyttet Malvik kunstforening

– Antall utstillere er ikke klart da påmeldingsfristen er 5.november. Tidligere år har det deltatt 10 til 15 utstillere, og jeg vil anta det blir noe lignende i år også, forteller Borghild Melvold Antonsen.

Kaffe, musikk og lodd

Lørdag, 10. november er det åpent mellom klokken 10:00 og 16:00, og på søndag 11. november mellom klokken 12:00 og 16:00. Begge dagene vil det være kafé i kirkestua, og det er komiteen for kirkestua som står for kaffe og loddsalget. Alt som kommer inn på loddsalg og kaffesalg, går til kirkestua. Nytt av året er at det bli et musikalsk og lyrisk innslag med Marit G. Engan, Tor Halberg og Terje Smistad klokken 13:00 på lørdag.

– Det vil være mye fint å både kunne se og kjøpe, og vi har kafé og ikke minst utlodning. Det er mange som kommer innom for å ta seg en kopp kaffe og kjøpe seg lodd. Man kan vinne flott premier, som er gitt av de ulike utstillerne. Alle utstillerne gir en gave til utlodningen å inntekten går uavkortet til kirkestua. Blant annet kan man vinne en dokke med både vogge og klær. Alle som har deltatt tidligere har gitt utrykk for at kirkestua har en fin og god atmosfære og rommene egner seg meget godt for dette arrangementet forteller leder i kunstforeningen, Borghild Melvold Antonsen.

– Det er menighetsrådet som har ansvaret for kirkestua, og vi i økonomikomiteen kommer med innspill i forhold til hva som skal kjøpes inn. Det er ikke helt bestemt enda hva inntektene fra årets arrangement skal brukes til, men det er kommet ønske om å få skiftet ut pianoet i kirkestua. Det skal også kjøpes inn en fryser i tillegg til den som allerede er der, så pengene kommer godt med forteller primus motor Laila Tøndel til Malviknytt.