«Kor-à-la-Tor-ium» i Kimen

531
Tor Haldberg

Søndag 4.november kan du nyte musikken til Georg Friedrich Händel og Johann Sebastian Bach framført av sangere og musikere fra Hommelvik i Stjørdal Kirke på Kimen kulturhus under ledelse av Tor Haldberg, som i år kan markere 60 år som dirigent.

Da konserten ble framført i Hommelvik kirke på mars i år hadde multikunstneren plukket korsangere og musikere fra øverste hylle som ga publikum en konsertopplevelse verdt å få med seg.

– Korsangere og musikere er de samme som på konserten i Hommelvik, med noen få unntak. Agnes Østlie på fiolin erstattes av Aina Solberg, en ung og fremadstormende musiker som bor i Hommelvik. Rolf Steinar Stav overgir setet til Ole Christian Iversen i messing gruppa, forteller Brigitte Sæther i prosjektkor 2018.
Dette blir siste konsert i siste prosjekt med Tor Haldberg som dirigent.

Kimen kulturhus 

Stjørdal kirke, er ei fin og moderne kirke i Kimen kulturhus, som er lys og trivelig, med plass til 250 i publikum. Den nye kirka har en flott akkustikk. Under bygging ble dette en  prioritert.

Mektig møte

Da Prosjektkor 2018 fremførte konserten «Kor-à-la-Tor-ium» var det til stor begeistring.

«Det ble et mektig møte med musikken til Georg Friedrich Händel og Johann Sebastian Bach framført av sangere og musikere fra Hommelvik under ledelse av Tor Haldberg som i år kan markere 60 år som dirigent. Multikunstneren hadde plukket korsangere og musikere fra øverste hylle som ga publikum en konsertopplevelse enda flere burde fått oppleve.

Hvis det er dette som har holdt den snart 82 år gamle dirigenten så levende og vital, burde denne konserten vært pålagt på blå-resept for alle.

En stor takk må rettes til de frivillige bak Prosjektkor 2018 som står på for at publikum skal få disse store og mektige musikkopplevelsene servert i sitt lokalmiljø. Blomsterhilsen fra Malvik kommune var vel fortjent og vel så det.

Korsang og tekstlesing

Åpningen med «Vår Gud han er så fast en borg» satte en mektig standard for kvelden med et godt kor og to gode orkester.

Deretter gikk programmet over til Johan Sebastian Bach hvor koret og kveldens trio bestående av Kristin Richstad Eriksen på piano, Agnes Østlie på fiolin og Terje Snustad på bass framførte stoff fra Lukaspasjonen og Matteuspasjonen.

Et av kveldens desidert største høydepunkt stod Marit Gabrielsen Engan for. Med sin stødige stemme, gode innlevelse, tydelige diksjon og ikke minst varme formidling, leste hun fra Lukasevangeliet på en måte som overgår både Wenche Foss og Lise Fjelstad.» – het det i vår anmeldelse av konserten

Du kan lese hele anmeldelsen her: Ære være kor og Tor

Alle helgens dag 

Billettsalget går via Kimen’s billettsystem, ved skranken på biblioteket, eller via hjemmesiden her. (ekstern lenke). Pris kr. 230,-.