Hommelvik Guts har fått kr 60.000,- i støtte

1108

Fotballtilbudet i Hommelvik GUTS, laget for de som ikke har noe lag opplever stadig positiv oppmerksomhet.

Etter sommerferien har de mottatt tilsammen kr 60.000,- i støtte. Først kom det brev fra det Kongelige Hoff om at Hommelvik GUTS fikk 20.000,- fra prinsesse Martha Louises fond, deretter mottok laget kr 20.000,- i kulturstøtte fra Malvik kommune. Som om ikke dette var nok tikket det nylig tikket inn  melding om at de var tildelt kr 20.000,- av Franzefoss-fondet. (saken fortsetter under bildet)

Jubler: Spillerne på Hommelvik GUTS jubler for støtten, sammen med Sverre Inge Ness. (bak f.v) Kenneth, Miro, Knut Even, Carlos, Roger og Alxander.

– Dette gir jo oss helt unike muligheter til å utvikle og styrke både samholdet og tilbudet. Midlene fra det Kongelige fondet skal gå til en aktivitetsdag på Rypetoppen i Meråker. Og en treningsleir i Åre, noe som alle på laget setter veldig høyt på ønskelista, forteller den engasjerte ildsjelen Sverre Inge Ness i Hommelvik GUTS.

– I tillegg får vi midler til å realisere en drøm om Hommelvik GUTS-sang. Da skal vi leie kulturhuset til urfremføring. Da skal også en av spillerne på laget, Alexander Avløs, slippe sin egenkomponerte CD, som vi i GUTS også er med og står bak, forteller Sverre Inge Ness. (saken fortsetter under bildet)

Begrunnelsen: Hommelvik Guts ble startet i regi av Hommelvik IL fotball som et treningstilbud til de som ikke har noe lag å spille på. Diagnoser som Celebral Paresen, ADHD, ADD, Thouretts syndrom, Asbergers syndrom, herminasasl Aplasi, Turners syndrom, barn med dårlig motorikk, barn med god motorikk men uten ambisjoner, barn med relasjonsskade – gutter, jenter, innvandrere, norske – det er ingen grenser for hvem som kan være med hos Hommelvik Guts.

Siden oppstarten i mai 2016 har 51 ungdommer vært innom treningene. Målet er å unngå utenforskap, og deltakerne må forholde seg til to regler.

  • Alle skal ha det artig
  • Det er ikke lov til å drible treneren

Trenerne har en hovedregel: Alle spillere skal bli benevnt med navn i en positiv setting minst 2 ganger per trening.

Deltakerne i Hommelvik Guts betaler ingen treningsavgift, og er avhengig av å få støtte til treningstøy og utstyr. Målet for 2019 er å delta på Skandia cup og Storsjøcup, samt en aktivitetshelg i Meråker.