Endelig AdBlue-pumpe i Hommelvik

Stadig flere dieseldrevne biler og maskiner benytter seg av AdBlue.

AdBlue omdanner skadelig NOx fra dieseleksosen til harmløst nitrogen og damp og reduserer derfor betraktelig utslippene av nitrogenoksider (NOx), som er en stor kilde til atomosfærisk forurensning og fører til smog i byområder.

Ved CirkleK-stasjonen i Hommelvik har de solgt AdBlue på flasker og kanner, men har nylig fått installert egen pumpe.

– AdBlue er svært enkelt å bruke og harmløst, forteller Anne Jorid Bjørkli. Det er ikke et drivstoff eller et tilsetningsstoff til drivstoff, men en urealøsning med høy renhet, som fylles på en egen AdBlue-tank på kjøretøyet. En dashbordindikator viser når den må fylles på.

– Vesken er ikke farlig siden det er ikke-brennbart og ikke-eksplosivt. Det er klassifisert som en transportabel væske med minimal risiko. Hvis du søler AdBlue på hendene, er det bare å skylle dem grundig med vann, forteller hun.

Nå får de bare godord fra kundene etter nyvinningen.

– Vi har jo solg AdBlue på kanner og flasker, men nå kan man fylle der man fyller diesel. Mange av kundene våre har fylt diesel her og kjørt til f.eks Stjørdal for å etterfylle AdBlue. Nå trenger de ikke det lenger, forteller Anne Jorid Bjørkli.

Les mer om AdBlue her. (Ekstern lenke)