Anne har skrevet barnefilm

Anne Elvedal fra Hommelvik er kinoaktuell som manusforfatter til filmen «KuToppen» som har premiere fredag 19.oktober.

Hun har etterhvert blitt en anerkjent manusforfatter og var blant annet sterkt delaktig i filmen «Burning 2».

Les også: Filmforfatter Anne snur seg etter biler

Magisk mottakelse

Søndag var det førpremiere på animasjonsfilmen, og Anne var strålende fornøyd med mottakelsen.

– Dette var magisk, sier hun til Malviknytt etter førstegangsvisningen. Flere av artistene som har bidratt med låter til filmen hadde konsert før filmen snurret i gang: Odd Nordstoga & Eva Weel Skram, Sol Heilo og Lisa Børud. I tillegg var Klara og Mosk fra Dyreparken til stede.

– Salen var fullstappet av barn og de fulgte ivrige med under hele filmen, og som manusforfatter er det alltid morsomt å sitte i salen og høre at publikum ler til det du selv synes er artig, forteller Anne.

– Hvordan har arbeidet i dette universet artet seg?

– KuToppen er jo et kjent og populært konsept som produksjonsselskapet Qvisten har utviklet og jobbet med i mange år, og som mange kjenner fra både Dyreparken i Kristiansand og tv-serie. Det var veldig artig å få tilliten til å bidra med å utvikle både konseptet og karakterene videre gjennom å skrive en helt ny film.

– I dette arbeidet har jeg jobbet tettest sammen med regissøren Lise I. Osvoll som jeg har jobbet mye sammen med tidligere, og det er alltid inspirerende – og veldig gøy. Vi ler mye når vi utvikler film sammen, og det tror jeg kommer frem i resultatet, forteller hommelvikingen som nå er bosatt i Asker.

– Hva kan seerne forvente seg?

– De får se en leken og sjarmerende film som underholder både små og store. Her er det mange gøyale karakterer som setter sitt preg på historien, sier Anne Elvedal.

– Filmen har også et viktig budskap, og det er alltid viktig for meg når jeg skriver historier, at det ligger et gjenkjennelig budskap i bunn. I tillegg har flere norske artister laget utrolige fine og fengende låter til filmen.

– Har du lagt inn noen supertrønderske ku- og/eller kraftuttrykk?

– Filmen har en veldig artig trøndersk karakter som heter Bærnt, og som skuespiller Jan Martin Johnsen har gitt stemmen til. Mange mener jo at trøndere er treige, men Bærnt, ja, han er noe helt for seg selv og må bare oppleves, forteller den kjente manusforfatteren. (saken fortsetter under bildet)

«KuToppen»

Klara er en ung bykalv med en drøm om å bli stor stjerne. En dag mottar hun et brev fra
faren sin, oksen Mosk, som hun ikke har sett på mange år. Mosk vil at hun skal besøke ham på gården hans, KuToppen, til sommeren.

Moren til Klara har fortalt at Mosk er en stor
rockestjerne og nå har Klara endelig muligheten til å bli kjent med han, overbevist om at han vil ha trua på at hun kan bli like stor stjerne som ham. Men overraskelsen er imidlertid stor når Klara kommer til KuToppen og oppdager at faren Mosk ikke er en rockestjerne.

Han er bare en vanlig eplekakebonde. Og ikke nok med det: Han har fått kugalskap og vil miste gården sin om han ikke baker hundre eplekaker på en uke til kremmeren. Klara bestemmer seg for at hun skal redde gården, og ikke bare det, hun skal bake så gode eplekaker at hun vil bli kåret til den beste bakestjerna i verden og KuToppen vil bli en stjernegård.

Men utfordringene lurer: Klara kan ikke noe som helst om gårdsarbeid og noen saboterer kakebakingen.

Stemmene

Mosk: Fritjof Såheim
Klara: Henriette Faye Schjøll
Gaute: Mats Eldøen
Fobetron: Bjarte Tjøstheim
Chickolina: Marit Andreassen
Kari: Sigrid Bonde Tusvik
Pauline: Charlotte Frogner
Bernt: Jan Martin Johnsen
Zebra-tvillingene: Arif & Unge Ferrari

Les mer om KuToppen-filmen her (Ekstern lenke)