Årets ildsjel

Gunnar Smiseth (Bildet er tatt ved en annen anledning)

Idrettsrådet i Malvik har sammen med idrettslagene hvert år en nominasjon av årets ildsjel. For 2018 er Gunnar Smiseth valgt.

Dette skriver Malvik idrettsråd i en pressemelding.

Gunnars store interesse for idrett og frivillighetsarbeid har tilført idretten i Malvik mye kompetanse og ressurser. Dette gjennom engasjement i frivillighetsarbeid, idrettspolitikk, anleggsutvikling, klubbarbeid med mer.

Overrasket

– Jeg viste ikke om nominasjonen, men ble gledelig overrasket, sier Gunnar Smiseth til Malviknytt.no.

– Dette er svært artig for hele skimiljøet og alle de frivillige som bidrar. Dette er jo ikke noe man gjør alene så noen må trekke i trådene og være bakmann, og det har jeg vært, sier han og peker på all frivillig innsats som legges ned.

– Jeg vil gjerne trekke fram veteranene som står på og jobber vår, sommer og høst, sier Gunnar.

– Det går ikke an å få gjort så mye uten at alle deltar å gjør en innsats, sier han, som sist vinter jobbet mye for å få på plass kunstsnøanlegget på Jervskogen.

Formidabel innsats

Hans største engasjement har vært tilknyttet vintersport med langrenn i fokus.

Lokalt har han lagt ned en formidabel innsats for kommune, skiidretten og Hommelvik IL sin skiavdeling. Noe som ikke bare har kommet klubben til gode, men også alle “markatravere” og andre som benytter skiløypenettet  i Malvikmarka, skriver idrettsrådet i sin begrunnelse.

Videre har han utmerket seg spesielt gjennom sin organisatoriske styrke, både internt som leder og økonomiansvarlig, men også som teknisk arrangør og rennleder. Dette på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå.

Han har utvist en imponerende innsats, ved og være en solid motivator og lagbygger, både internt så vel som eksternt.

Han har vært primus motor for  planlegging, prosjektering, byggeledelse  og drifting av snøproduksjonsanlegg på Jervskogen.

Gunnars deltakelse  i dugnader er nesten selvskreven, og den som møter løypemaskina i marka møter ofte Gunnar, tidlig som sent.

Gunnars kompetanse og vilje til frivillighetsarbeid mangler sidestykke, noe som hele idretten i kommunen har fått glede av.

Det er mange i idrettslaget som fortjener en takk. Gunnar er en av de fremste, og fortjener virkelig prisen som årets ildsjel.

Malvik idrettsråd ønsker med nominasjonen og rette en stor takk til Gunnar, og håper prisen vil motivere til videre innsats for folkehelse,idrettsglede og sosiale møteplasser for befolkningen i kommune.

Fredag 19. oktober inviterer Trøndelag idrettskrets til Idrettens hederskveld i Trondheim. Dit kommer alle fylkets ildsjeler. Utdelingen av priser foregår i Trondheim Kino Nova, mens alle prisvinnere blir invitert til Radisson Blu Royal Garden til festmiddag i etterkant.