Idrettsbygget åpner igjen

297

Onsdag 12. september valgte Malvik kommune å stenge garderobeanlegget i Hommelvik idrettsbygg.

Det ble påvist oppvekst av muggsopp i en av garderobene. Nå er situasjonen avklart og tiltak iverksatt slik at vi åpner idrettsanlegget for bruk.

Kommunen har i forbindelse med dette engasjert konsulentselskapet COWI for å ta utvidede prøver, og en ny rapport bekrefter funnet av muggsopp i en av garderobene. Det er ikke påvist muggsopp i andre deler av bygget.

– Vi engasjerte COWI for å undersøke bygget fordi vi tar innemiljøet på alvor. Når det ble påvist muggsopp stengte vi idrettsbygget umiddelbart, sier kommunalsjef Ester Sandtrø i en pressemelding.

– Når det nå ble avdekket muggsopp i en garderobe tok vi ingen sjanser. At COWI nå har slått fast at bygget kan brukes, synes vi er utrolig bra, fordi jeg veit at det er mange som ser fram til å komme tilbake til normal trening og skoledager, sier kommunalsjefen.

Øvrige garderober og lokaler i bygget kan brukes som normalt. Kommunen jobber videre med å avklare tiltak for den avstengte garderoben.

– Kommunen har nå tatt nødvendige grep i form av å stenge garderoben hvor det ble påvist muggsopp. Det blir også gjennomført en grundig vask av hele idrettsbygget, sier kommuneoverlege Realf Helgesen i pressemeldingen.

– Dette tilsier at det ikke er fare for spredning av muggsopp, og at bruken av garderobeanlegget anses som trygt, sier kommuneoverlegen.