Takk og farvel!

Foto: GT Nergaard

Det å få forvalte «øyeblikkets kunst» har vært Helle Ottesens oppdrag som skuespiller i over 50 år. Nå tar hun avskjed ved å speile menneskelivets gleder og sorger i sin aller siste forestilling: Takk og farvel! som har urpremiere i Theatercaféen, fredag 28. september klokken 20:00.

Helle Ottesen startet som elev ved Trøndelag Teater i 1966 og debuterte samme år som skuespiller. Hun har vært fast ansatte ved teatret i 36 år, men har også virket som skullespiller i to perioder ved Den Nationale Scene.

Ottesen var en viktig drivkraft bak dannelsen av Telemark Teater i 1975/76.
Siden 1979 var Ottesen igjen ansatt ved Trøndelag Teater, i 1989-1993 som teatersjef. I årene 1993-1996 drev hun og ektemannen Sigurd Werring sitt eget prosjekt, Teater Vi To.

Ottesen har i løpet av sin suksessrike karrière ved Trøndelag Teater medvirket i utallige produksjoner – musikaler og kabareter, komedier, klassikere og samtidsdramatikk. Man kan trygt si at hun er en dame for de store anledningene.

I kabareten Takk og farvel! vil hun se på parallelliteten mellom kunsten og livet, og inviterer publikum med på en musikalsk reise i selskap med pianist og musikalsk ansvarlig for forestillingen, Åsmund Flaten.

Takk og farvel!
av Helle Ottesen

Regi: Eli Sørensen
Musikalsk ansvarlig: Åsmund Flaten
Lys: Steffen Telstad
Lyd: Mikael Gullikstad

Medvirkende: Helle Ottesen og Åsmund Flaten

Forestillingen spilles i omlag 1 time og 20 minutter, og den spilles uten pause.

Her kan du lese mer om skuespilleren Helle Ottesen.