Flere farger Malvik

569

I høst skal virksomhet kultur i samarbeid med grunnskolene i Malvik for første gang produsere en flerkulturell forestilling: «Flere farger Malvik».

«Flere farger» er en variant av det mer kjente «Fargespill» som framføres for 7. gang i Trondheim i år, og har noe mindre skala og omfang enn «Fargespill».

– Tilnærmingen og filosofien er imidlertid den samme. Barn og ungdom med fremmedkulturell og etnisk norsk bakgrunn møtes i og gjennom sang og kulturelle uttrykk, og hver enkelts bakgrunn og erfaringer er viktige for å få til ei god forestilling, forteller rektor ved Kulturskolen i Malvik, Gunnhild Breirem. (saken fortsetter)

– Kulturskolen har vært inne i Ressurssenteret i Malvik siden mars og jobbet med barna og ungdommene der, og nå inviterer vi i tillegg kulturskoleelever til å delta i forestillingen.

Lørdag var det «kick-off» i Bruket kulturhus hvor alle aktørene var samlet sammen med deres foresatte for å bli bedre kjent. Der fikk de informasjon om forestillingen og øvelsene, og det ble jobbet med noe av materialet til forestillingen.

– Det vil bli aktører fra både resurssenteret, kulturskolen, ungdomshusene og Globusen på scenen denne kvelden, forteller Breirem. (saken fortsetter)

– Det er et stort og godt samarbeid med skolene og virksomhet kultur for å få dette til. Bandet vil bestå av lærere fra kulturskolen som alle er skolerte musikere og vi får profesjonell produksjon av lyd og lys til forestillinga som har premiere den 26.november.

– Så rammene rundt forestillingen blir meget gode og så får ungene utfolde seg på scenen ut fra hvem de er og det de har med seg.

Gunhild Breirem kan love musikk fra alle verden hjørner.

– Det er lærerikt å jobbe med forestillingen for oss voksne også. Jeg holder på å lære meg sanger på tigrinja (Eritrea og Etiopia, journ anm), arabisk og kinesisk som er kjempevanskelig.

– Premieren den 26.november er for spesielt inviterte som kommunestyret og kulturskoleelevene som har fri den uka. Tirsdag 27. og onsdag 28.november er det åpne forestillinger som alle kan kjøpe billetter til, forteller Gunhild Breirem.