Tror på framtida ved Malvik Senteret

533

Det er i helga åtte år siden Malvik Senter på Sveberg åpnet dørene for kundene første gang.

– Det har vært åtte år med både opp- og nedturer kan Robert Kåsner, som driver Robert’s Sko & Nøkkelservice fortelle.

Han har drevet butikk på kjøpesenteret siden starten.

– Ja nå har det gått åtte år og mye har skjedd på den tiden.

Selv har han hele tiden hatt flere føtter å stått på og har stadig utvidet og tilpasset seg kundene og markedet.

– Eierne av senteret har også stått på for å få ting på stell og de jobber nå intens med nye leietakere og en omforming av senteret. Det går jo noen rykter på huset at det jobbes med noen store aktører og landsdekkende kjeder som er på tur inn, så det blir spennende å se fremover.

Lange dager

Robert’s Sko og Nøkkelservice, som bedriften heter, har ikke drevet seg selv. Både han og kona har jobbet lange dager og kvelder.

– Det er jo det som har blitt livet, eller arbeidslivet om du vil. Jeg er vant med å jobbe mye og her har det vært jobb fra tidlig morgen til sene kvelder i åtte år, forteller han.

Nå har han utvidet med brukt og antikt i nabolokalet.

– Da det ble til at de som drev ved siden av ikke ville fortsette, fikk jeg kjøpt varelageret og har også kjøpt inn noe mer etter hvert. Det med brukt og gjenbruk er i tiden og det er både spennende å ikke minst givende å se glade kunder kjøpe brukte og gamle saker de vil gjenbruke, forteller den travle alt-mulig-mannen på Malvik Senteret.

Når vi er innom blir han ofte avbrutt av kunder som er ute i forskjellige ærend.

Opp og nedturer

Robert tar seg tid til å filosofere litt over kjøpesenterets utvikling på de åtte årene.

– Jeg må være ærlig å si at senteret har hatt noen tunge runder, men det har jo vært perioder hvor det meste har vært på stell også, så det har gått opp og ned.

– Åtte år er ikke så lang tid for et helt nyetablert kjøpesenter på en ny plass. Da må man regne med at det tar litt lengre tid enn de obligatoriske tre årene man sier det normalt tar å bygge opp en virksomhet.
En av utfordringene har vært lokalvei mellom Sveberg og Hommelvik.

– Vi ble jo lovet at det skulle komme en vei, men det har jo gått i vasken. Så senteret ble bygget med, etter hva jeg har forstått, lovnad om en lokal vei, fordi etableringen av et kjøpesenter i Malvik ble sett på som positivt i sin tid.

Positiv stemning 

Men de som driver butikkene på senteret er ved godt mot og det er en god stemning i gangene på Malvik Senter.

– Vi som er her har jo stått på og jobbet og «klort» oss fast på en måte. Vi har jo på en måte lykkes og er glade for det. Og så har vi de nye butikkene som har kommet og som er håpefulle og som tror på en framtid her på senteret. De gjør en kjempejobb og både de, og alle vi andre, håper jo at ting nå «setter» seg her på senteret og at pilene peker oppover.

– Det skjer jo mye rundt om her på Sveberg så det blir jo et stort knutepunkt etter hvert, og med det flere kunder som stopper her.

– Jeg har stor tro på framtida for kjøpesenteret, sier Robert Kåsner på Malvik Senter.