Vil være tett på kundene

337
Adm. Banksjef Svein Ove Sandvik og ordfører Ingrid Aune

Selbu Sparebank sin andre avdeling i Malvik ble onsdag formiddag høytidelig åpnet av ordfører i Malvik, Ingrid Aune.

Det har gått litt over tre år siden banken etablerte seg i Hommelvik og responsen der har vært så god at nå ønsket banken å etablere seg i markedet i den ytre delen av kommunen.

– Vi har en klar målsetning om vekst, det er ingen hemmelighet. Vi må nødt til det for å kunne fortsette å være en trygg og selvstendig lokal sparebank, sa Amd.banksjef Svein Ove Sandvik etter den høytidelige snorklippingen.

– Så ser vi at kundene setter pris på vår fysiske tilstedeværelse i Hommelvik.

Sandvik mener at med den meldte renteoppgangen denne uken og i fremtiden, vil det være klokt å ha en økonomisk rådgiver i sin lokale bank man kan ta en kopp kaffe sammen med for å få rådgivning.

– Jeg tror at styringsrenta vil bli satt opp med en kvart prosent, og det er veldig mange boligeiere som aldri har opplevd en renteoppgang tidligere. Så det å ha en fast rådgiver du kan gå til å snakke med om økonomien, vil være viktig.

Egil Glørstad (t.v.) feiret at Selbu Sparebank ved Svein Ove Sandvik etablerer seg på Vikhammer, sammen med ordfører Ingrid Aune.

Størst vekst i Hommelvik

Sandvik forteller at etableringen av bankens avdeling i Hommelvik for tre år siden har vært en suksess.

– Hommelvik er der vi har hatt best vekst, med en årlig vekst på 13%.

– Det vi ser er at av de som blir nye kunder i Hommelvik, så er 90% av de bor i Hommelvik. Så har vi sett at vi ikke får så mange kunder fra resten av kommunen. Derfor etablerer vi oss her på Vikhammer hvor det bor veldig mange mennesker.

Svein Ove Sandvik

Tett på

Ordfører Ingrid Aune ønsket etableringen velkommen.

– Jeg vil gratulere Selbu Sparebank med etableringen her. Det gjør jo at banken kommer tettere på innbyggerne her på Vikhammer, et område hvor det ferdes mye folk. Noe som også er spennende med tanke på videre utvikling av Vikhammer sentrum, sier Ingrid Aune.

– Jeg er også glad for at de etablerer nye arbeidsplasser med lokal arbeidskraft for det er mange flinke folk i Malvik og at de kan ha arbeidsplassen sin rett ved der de bor er også positivt.

– Det er stor etableringsvilje og stor vekst i Malvik. Det er noe jeg har vært opptatt av siden jeg startet som ordfører. Jeg kommer jo selv fra næringslivet og har hatt rundt 150 bedriftsbesøk til bedrifter som enten er etablert eller som ønsker å etablere seg her i Malvik.

– Og det ser vi at det betyr noe, for det oppleves som at næringslivet har tettere mulighet for å komme i kontakt med kommunen. Og så er det selvsagt ikke bare jeg som er kommunen, men vi er tette på næringslivet.

– Det så vi også i kommunereformspørsmålet at den sterkeste statistikken på om man var for eller i mot en kommunesammenslåing i Malvik var næringslivet hvor 76,3 % var mot å legge ned Malvik kommune.

– Det var fordi næringslivet mente de hadde et godt samarbeid med Malvik kommune som er en passe stor og passe transparent kommune, sa Ingrid Aune.

Se bilder av snorklippingen her: