Malvik musikkorps er et aktivt korps

336
Foto: privat

I Malvik Musikkorps spilles det et repertoar med stor variasjon. Korpset liker å presentere mye storbandinspirert musikk fra USA, men også norske låter med liv i.

Korpset gjennomfører temakonserter med alt fra filmmusikk og musicals til kirkekonserter. Det er viktig at det er givende både å spille og å høre på, enten det er en gatekonsert, en oppmarsj eller en korpskonsert. I tillegg har korpset gleden og tilfredsstillelsen av å være med i det lokale kulturlivet og å skape noe gjennom musikken. Derfor gir deltakelse i Malvik Musikkorps gir mye igjen for innsatsen.

Tradisjonsrikt

Malvik Musikkorps ble stiftet 31. mai 1939 og feiret dermed sitt 75 år i 2014. Korpset øver og holder mange av sine arrangementer i Ytre Malvik Samfunnshus (YMS) på Vikhammer. De fleste av de ca 30 utøvende medlemmene er fra Malvik, men korpset tiltrekker seg også mange medlemmer og publikum fra Trondheim. Felles for alle i Malvik Musikkorps er at de har valgt korps og musikk som hobby og ønsket om å ha det moro sammen med andre musikere. Å spille i korps betyr sosialt samkvem, utfordringer og samspill. Når man spiller musikk får man koblet av fra hverdagens tjas og mas, og fokusere på musik som alle liker.

Siden midten av 1970-årene har MMK deltatt i NM for janitsjar, dette bruker korpset som et middel for å bli stadig bedre i det de gjør. Om sommeren reiser korpset til steder i inn- eller utland. Sist sommer reiste korpset på turné til Hitra og Frøya, hvor MMK opptrådte på brygger og utesteder med både impro-låter og egne solister av høy klasse. Korpset har også spilt i store byer som Praha, Berlin, Stockholm, København og Oslo. (Saken fortsetter under bildet)

Foto: privat

I høst markerer MMK musikkorpsenes år ved spilleoppdrag på biblioteket på Vikhammer i perioden 12-15 september. Deretter blir det følgende aktiviteter:

Markering av Korpsåret 2018 med Luftforsvarets musikkorps
I høst holder MMK en konsert i Bruket 4. oktober klokken 18:00 sammen med Luftforsvarets musikkorps, Hommelvik Musikkorps og de to skolekorpsene i kommunen. Det blir en tradisjonell korpskonsert i to avdelinger der Malvik-korpsene spiller i første del av konserten, mens Luftforsvarets Musikkorps avrunder. Dette blir en stor opplevelse for malvikinger.

Musikal 5. november
I november slår MMK på stortromma med egenkomponert musikal-konsert, med musikk fra flere musikaler som The Lion King, Mamma Mia og Cats. Da satser korpset på å vise frem mange lokale sangtalenter på denne konserten.

Julemusikk
I november og desember underholder grupper fra MMK på juletrefester som nisseorkester med musikk og leker.  Den 2. desember deltar korpset på den tradisjonsrike adventskonserten i Malvik kirke, før året avslutter med medvirkning i høytidsgudstjeneste den 25. desember.

Malvik Musikkorps tar gjerne mot flere medlemmer. Ligger instrumentet på hylla eller ønsker du å spille i et sosialt korps med god musikk? Øving foregår på Ytre Malvik Samfunnshus mellom 19 og 22 på tirsdagene, så bare kom!

MMK har følgende ”slogan”:«Vi skal spille bra, og vi skal ha det artig – men vi skal ikke spille så bra at vi ikke har det artig, og vi skal ikke ha det så artig at vi ikke spiller bra.»