Samlet slekta

Lørdag var over 200 medlemmer i Melvold-slekta i Malvik samlet til slekttreff som varer tre dager til ende.

Det er etterkommerne av Johan Bernt og Emilie Melvold fra Forbordsgrenda som har satt hverandre i stevne denne helga. Da har det gått 37 år siden forrige gang.

– Johan Bernt og Emilie Melvold fikk elleve barn og det er etterkommerne etter de som møtes nå i helga, forteller Toril Sandtrø Loeng som er utgjør slekttreffkomiteen sammen med Ester Sandtrø og Emilie Forbord.

Søskenbarna etter de elleve søsknene Melvold møtes annethvert år til treff. Sist gang hele slekta var samlet telte de 125 personer, nå er det over 200 personer tilstede med stort og smått.

– Flesteparten kommer fra Malvik og resten av Trøndelag og slekta er i tillegg spredt utover resten av landet, forteller Toril Sandtrø Loeng.

Opprinnelsen til slekta er ekteparet Johan Bernt og Emilie Melvold som slo seg ned i Forbordsgrenda i 1921 og tok navnet Melvold som Johan Bernt hadde med seg fra Mosvik. Kona Emilie, som ble mor til de elleve barna var fra Leinstrand. (Saken fortsetter under bildet)

Samla slekta: Ester Sandtrø (t.v.) Toril Sandtrø Loeng og Emilie Forbord

Alle deltar på dugnad

Slekttreffet arrangeres på dugnad hvor de fleste er med å bidrar. Lørdag stod samling med fotografering på programmet med lunsj og påfølgende underholdning for de minste.

– Vi skal få besøk av kaptein Sabeltann, Karius og Baktus og kanskje flere overraskelser før det også blir en quiz for de voksne, forteller Toril.

Lørdag kveld samles de for festlig samvær og kurvfest.

– Alle er med og bidrar med noe og da er det artig å samle slekta til treff, sier Toril Sandtrø Loeng.

Om tre år er har det gått 100 år siden Melvoldslekta slo seg ned i Forbordsgrenda, og kanskje møtes de til et nytt slekttreff da.

Glimt fra slekttreffet: