Ekkokammer 2.0 med Trondheim Voices

Foto: Christina Undrum

Trondheim Voices gjester Trøndelag Teater med Ekkokammer 2.0 av Maja S. K. Ratkje fra 8. – 10. februar på Studioscenen.

Ekkokammer 2.0 er en miks av konsert, underholdende forestilling og eksperimenterende biografisk fortelling basert på intervjuer Ratkje har gjort med sangere i Trondheim Voices. Resultatet er aktuelt, henrivende og gripende.

Maja S. K. Ratkje om Ekkokammer 2.0 

– Å bruke stemmen som redskap i musikk er en uhyre kompleks affære. Det å finne stemmen sin, bokstavelig talt, er av natur annerledes enn å øve på et konvensjonelt instrument.

– Dessuten, stemmeutøvere må forholde seg til sangerrollen på godt og vondt. Det ligger mye forventninger til det å være sanger.

– Noe av det jeg prøver å finne ut av med verket Ekkokammer er: Hvorfor er det, for noen, ikke nok å bare stå rett opp og ned synge pent eller flinkt? Hva ligger det av potensiale – musikalsk eller personlig – i å utfordre konvensjonene, eller deg selv?

Om Trondheim Voices 

Trondheim Voices består av noen av Norges mest profilerte vokalister, og har gjennom de siste 10 år satt nye standarder for hva et vokalensemble kan være.

I samarbeid med nyskapende komponister, med bruk av ny teknologi, og gjennom en rekke tverrkunstneriske prosjekter, har ensemblet vært banebrytende for utviklingen av kollektiv vokal-improvisasjon, og fortsetter å føre sjangeren til nye steder.

Trondheim Voices mottok i 2014 Heddaprisen for Beste audiovisuelle design for forestillingenHundre Hemmeligheter av Cirka Teater på Trøndelag Teater.

Medvirkende:
Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Sissel Vera Pettersen, Mia Marlen Berg, Heidi Skjerve, Ingrid Lode, Torunn Sævik, Siri Gjære, Kari Eskild Havenstrøm og Anita Kaasbøll

Lysdesign: Ingrid Skanke Høsøien
Lyddesign: Asle Karstad
Lydtekniker: Erlend Solli Aune