Julesang fra Grete

Artist og låtskriver Grete Bogen, fra Sveberg, har både skrevet og utgitt julesangen «Julen er her». Nå håper hun budskapet i  sangen vil nå inn til de fleste som hører den.

Julen er her

Nå er lysene tent, alle ønsker er sendt om en fredfull og hyggelig jul. Julen ringer snart inn, fyller fred i mitt sinn, med et bud ifra Herren vår Gud, synger hun. Det er tydelig at det ligger mer mellom linjene i denne sangen. Julen er for de små, det de spent venter på, fortsetter første vers og favner vel det budskapet som vi alle håper julen gir. Dessverre  er det nok ikke alle som har det slik vi ønsker at alle har det i julen. Dette beskriver Bogen ved at hun i andre vers synger om jenta på syv år, som er liten og redd. Om at alt hun har er et pledd, som hun tuller godt rundt sin kropp.

– Teksten handler om julen og følelsen rundt julen. Alle lysene er tent og freden senker seg. Den følelsen jeg husker jeg hadde da jeg fikk meg ny kjole til jul, for man fikk seg jo ny kjole til jul. De forventningene man har til selve julaften. Julen er jo for barna, og alle disse følelsene er lagt til grunn for låten. Men, vi er i 2017 og det er dessverre ikke alle som har det på den måten. Ikke alle har det slik jeg var heldig å ha det som liten. Jeg hadde lyst til å reflektere over akkurat det. Det er en del mellom linjene i denne sangen, og jeg håper den kan være litt til ettertanke, forteller Grete Bogen over en kopp kaffe.

Sangen kom tilbake

Med seg som produsenter har hun Kurt Selnes og Tore Wullum. Sang og gitar er tatt opp i Skansen lydstudio mens komp og keyboards er spilt inn i Bluesette Media sitt studio.

– Sangen har jeg skrevet for mange år siden, og hver eneste jul kom sangen tilbake til meg. Jeg tenkte at det måtte være noe med denne sangen og oppsøkte produsent Kurt Selnes og nynnet noen strofer av låten til han. Han mente det var noe med låten min. Etter at jeg hadde brukte tid på å skrive ferdig teksten, var det klart for innspilling. Låten betyr veldig mye for meg. Det er en mening bak den, og jeg er veldig fornøyd med resultatet, forteller Grete Bogen.

 

Foto: Privat

Rutinert artist

Grete Bogen er 47 år og har opparbeidet seg stor erfaring og rutine fra scener over hele landet. Sjangermessig sett har Grete holdt seg innenfor country og danseband, foruten at hun også har sunget ren pop og litt musicals.  I 2006 ga Grete Bogen ut plata ”En-to-tre” som ble utgitt på Tylden & co forlag. Tittellåten fra den plata lå på Norsktoppen i flere uker. Flere av sporene på plata ble skrevet av Grete selv, noe som har medført til at hennes kreativitet har blomstret og et av resultatene er denne julelåten.

– Jeg elsker å stå på scene. Den formidlingen man gjør, og det å se at man kan røre noen med min sang er grunnen til at jeg er en liveartist. Jeg har nok ikke gitt ut flust av låter, men har nok stått på flust av scener. Det er faktisk enda artigere i dag, enn for 20 år siden. Jeg er tryggere på meg selv. Jeg har en erfaring som gjør at jeg tør å være meg selv på en annen måte. Den gangen jeg var 20 år, opplevdes det som om det var mange ulike ting jeg måtte ta hensyn til. Nå er jeg mye friere, og det blir på en annen måte, forteller Grete Bogen.

Godt mottatt

Låten har nå ligget ute på Spotify i om lag 14 dager, og den er nå også lagt ut på YouTube. Spotify er en digital musikktjeneste som gir folk tilgang til millioner sanger, og YouTube er et videodelingsnettsted eid av Google.

– Jeg håper mange vil spille låten min. Spesielt nå frem mot jul. Jeg har fått masse positive tilbakemeldinger, og jeg har jo et håp om at radio skal fatte interesse for låta, forteller Grete Bogen og legger til at hun er både stolt, ydmyk og glad over mottakelsen sangen har fått.

Tekst: Grete Bogen
Melodi: Grete Bogen/Kurt Selnes
Arr: Tore Wullum/Grete Bogen/Kurt Selnes
Produsent: Kurt Selnes/Tore Wullum/Grete Bogen
Tekniker: Stein Bratland, Skansen lydstudio og Kurt Selnes, Bluesette Media studio
Sang: Grete Bogen
Gitar: Tore Wullum
Keyboards: Kurt Selnes
Program: Kurt Selnes
Flygelhorn: Rune Malvik

Mastret i Skansen Lydstudio
Touchdown Music November 2015