Førjulsfest i fjøset

For 14. gang arrangeres det julespill og julemesse oppe på Karlslyst Gård, og som alltid er det i regi av Hommelvik juniorkorps.

Nytt manus

Dette er et julespill og en julemesse av høy kvalitet, og på en av kommunens flotteste gårdstun. Selv om rammene for arrangementet er de samme, så var det duket for en forestilling i ny drakt denne gangen. Julespillet «Gårdsnissen på Karlslyst» er nå forandret til «Førjulsfest i fjøset». Det er Rakel Sivertsen som står bak det nye manuskriftet og det er Rakel og Runa Augdal som har regien på forestillingen.

Det var som alltid, helt fullt inne i vognskjulet på gården da dirigent Ole Marius Holden ønsket velkommen. Det hele startet med at Ulrik H, Ylva Kristin og Magnus  spilte en vignett som er skrevet av R.M. Snustad før vi fikk møte selveste nissefar. Det er Knut Dahle som er årets nissefar, og sant skal sier så var nissefar ikke særlig fornøyd i år. Han var rett og slett litt oppgitt, og ville ikke stå opp av sengen sin.

– Alt er anderledes. Ingen ville lengere ha hjemmelagde leker. I stede for grøt fikk jeg servert pizza Grandiosa. Jeg har til og med fått servert slankepiller ved et hus. Det er også vanskelig å klatre ned pipene nå om dagen, for folk har jo bare varmepumper nå om dagen. Alt er anderleder, se bare på dette stykket, det er jo helt anderledes en det har brukt å vært, sa nissefar.

Alle prøvde

Manger prøvde å gi nissefar den gode julestemningen, men mange til ingen nytte. Nissemor, som ble spilt av Eva R. Norman gjorde sine forsøk, det gjorde også nisseungene som ble spilt av Nora N. Jensen, Hanna O. Aaen, Vår A. Bjørkli, Line Mjønes, Ingrid M. Voldmo og Heidi Nilsen.

Det var kjente kjære figurer som inntok scenen for å prøve å overbevise nissefar om at han også i år måtte ha en god julestemning. Den kjente anda til jr. korpset deltok, da med Odin Hansen under nebbet, kua prøvde også, der den lekent inntok scenene med både Liam H Shimmings og Victor Seitz i full fart nedover midtgangen. Sjiraffen er av alle dyr blitt et aldri så lite varemerke på forestillingen, og årets forestilling var intet unntak, og det var Styrker Torstensen som var årets sjiraff.

Musene, Edvard Hammer, Sanne Bolstad, Christoffer Kufås, Othelie Lauvhaug, Clara T Ørgersen, Torkel Svarstad og Marius Olden prøvde å overbevise nisse far, og det gjorde også kattene Ingrid H. Shimmings, Olivia Morton, Silje Stephansen, Maren Grøntvedt, Sivert Aalmo, Dennis Løfald, Miriam Percy, Anna Omenås, Ulrik Murbrekk, Øystein Munch, Kaja H. Pettersen og Vilma S. Hell. Ingen så ut til å lykkes med å få nissefar opp av sengen, da tilslutt Trym Wedø, i rollen som den gamle mannen satte seg ned å pratet med nissefar. Da innså nissefar at forandring ikke trenger å være så farlig og nissefar bestemte seg for å stå opp av sengen sin.

Rett etter første forestilling fikk Malviknytt en liten prat med de tre hovedrolleinnhaverne, Knut Dahle, Trym Wedø og Eva R. Norman. Alle tre var meget godt fornøyd med gjennomføringen og syntes det gikk veldig bra. Eva er nok som vetaran å nevne, da hun visstnok har vært med hele seks år tidligere og vi lurte derfor på hva hun syntes om årets utgave av julespillet.

– Det var nok på tide med en forandring, og jeg tror hele korpset mente det. Rakel har gjort en kjempejobb og det har vært artig å være med også i år, forteller Eva R. Norman og innrømmer at det har vært en del nærver før dagens forestilling.

– Ja, vi var nervøse men det var ingen store problemer og heldigvis var det ingen som svimte av, legger nissefar Knut til.

I år med tegnspråktolk

Malviknytt har tidligere skrevet om Aurora på to og et halvt år i saken med overskriften «Aurora trenger tegnspråktolk».

Saken skapte engasjement og det ordnet seg med tegnspråktolk. Det var Hege Jensen som til slutt hadde påtatt seg oppdraget med å tolke forestillinge for Aurora denne lørdagen. Etter forestillingen så var både Hege Jensen og Aurora sin mamma Brita godt fornøyd med gjennomføringen.

– Jeg har samarbeidet med Brita, mor til Aurora før forestillingen. I tillegg hadde arrangøren lagt alt godt til rette for gjennomføringen, slik at Aurora skulle få den best mulig opplevelse av forestillingen, fortalte Hege Jensen rett etter forestillingen.

Se video fra forestillingen her:

Musikere i hovedkorpset:

Fløyte: Julianne Murbrekk
Klarinett: Inger Marie Teigen, Elise Teigen, Pernille Normann, Maren Ø. Hoven
Saksofon: Magnus H. Følstad, Ulrik Hammer, Ylva K. Teigseth-Grødal, Jonathan Seitz, Felix T Ørgersen, Ane T. Kristiansen
Horn: Mads Wågheim, Magnus Holden
Kornett/Trompet: Bård Einar Murbrekk, Lina Hammer, Kristine Holden, Martin T. Kristiansen, Håkon Omenås, Torstein Nybrodahl, Gard K Teigseth-Grødal, Bendik Y Teigseth-Grødal
Baryton: Jonathan F. Eggen, Jasmine Presthus
Trombone: Petter Omenås, Frida Halseth, Olav M Hansen
Tuba: Torbjørn Hammer
Slagverk: Helge Haave, Karl Pedersen

Forfatter: Rakel Sivertsen
Regi: Rakel Sivertsen, Runa Augdal
Dirigent: Ole Marius Holden
Aspirantdirigenter: Vegard Hauknes Hasfjord
Drillinstruktør: Marit Teigseth Sveian, Konstanse Kjøsnes
Trommeinstruktør: Magnus Forsberg
Lyd/lys: Jan- Eirik Eggen, Jahn-Harry Kristiansen
Inspisient: Bjørn Hammer

Les også saken om «Førjulsfest på tunet»