Lei av ungdommer som gjør hærverk

I området rundt legesenteret, treningssenteret og fysioterapien på Saksvik har de i den senere tid vært plaget av ungdomsgjenger som gjør hærverk både inne- og utendørs.

Nå vil Bo Alexander Didriksen som driver som fysioterapeut i sokkelen på legesenteret ha en slutt på dette.

– Ungdommene har en tendens til å henge i gangen utenfor treningssenteret. Der har de ødelagt reklameplakater og det har vært gjort forsøk på å sette fyr på huset, forteller Bo Alexander Didriksen.

Ildspåsettelsen ble anmeldt i starten på oktober. (Saken forsetter under bildet)

Bo Alexander Didriksen viser hvor det var forsøkt å tenne på huset under panelet ved inngangen til treningssenteret.

Bo Alexander Didriksen viser hvor det var forsøkt å tenne på huset under panelet ved inngangen til treningssenteret.

Utrygge naboer

– Utfordringen er at de kommer seg inn i gangen utenfor treningssenteret, der skal vi nå sette opp et overvåkingskamera.

– Jeg ønsker nå å få igang en diskusjon i nærmiljøet her så at vi får åpnet øynene til naboer og foreldre. Det er ikke lenger bare guttestreker når det blir forsøkt satt fyr på hus og eldre og syke ikke tør gå ut. De opplever dette som skremmende.

– Jeg har snakket med flere som føler seg utrygge etter alt hærverket og ødeleggelsene, sier Didriksen.

– Håper at flere enn jeg ser at dette er et økende problem og ikke bare noen materialistiske ødeleggelser. Dette er alvorlig.

– Man må gå ut fra at foreldre og foresatte og ungdommen selv ikke ønsker at de skal få anmerkninger på rullebladet i så ung alder. Ungdommene det er snakk om kan være i 12-16 årsalderen. Det er litt vanskelig å si da vi ikke har fått kontakt ansikt til ansikt med de ennå.

Få opp øynene

Senest mandag ettermiddag måtte han sende bort en øldrikkende 12-åring samen med en to-tre andre ungdommer.

– De opptrer i grupper på maks fire – fem personer, men også som to – tre. Sist lørdag kom en gjeng ungdommer skrikende inn uvitende om at vi var der. De sprang ved synet av meg og jeg fikk kun observert én i militærjakke og sort lue. Sannsynlig i 14-16 års alderen.

– Vi har allerede hatt kontakt med politiet og med skolen og nå håper jeg de som bor rundt her også vil holde øynene opp for dette slik at vi slipper mer bråk og hærverk framover, og at foreldre og foresatte får øynene opp for det som skjer, sier Bo Alexander Didriksen.