Vegstenging skaper trøbbel

Rune Spets på Grønberg frykter han ikke kommer seg ut av huset på en måned.

I forbindelse med bygging av gangveg fra Grønberg til Sveberg stenger Malvik kommune deler av Dalabakkan i Hommelvik.

Vegen blir stengt for all ferdsel i én måned fra og med mandag 27.november til og med fredag 22.desember.

– Dette er den mest utfordrende perioden av året, med tanke på føret og fremkommeligheten i Dalabakkan, sier Rune Spets (53) på Grønberg.

– Vi har fått melding om at vegen blir stengt, men det er også alt. Da tekstmeldingen fra kommunen kom, måte vi lete på kommunens hjemmeside for å finne mer informasjon torsdag kveld.

Bekymret

Han er bekymret for hvordan det blir hvis det kommer snø og det blir glatt. Rune har MS (multippel sklerose, journ.anm) og er dårlig til beins og har dårlig balanse, særlig på glatt underlag.

– Å parkere nede på Grønberg Gård er helt uaktuelt for meg og hvis veien, som kartet viser, blir stengt i krysset mellom Heggbakken/Dalabakken, ja da kommer jeg meg ikke noen vei den nærmeste måneden, sier han.

Vinteren er utfordrende fra før

Rune Spets forstår at vegen må stenges i forbindelse med arbeidet, men skjønner ikke hvorfor det må gjøres i den perioden som er mest utfordrende med tanke på veg og føreforhold.

– Dette hadde jo ikke vært noe problem på andre tider av året, men i desember, januar og februar er det utfordrende nok her oppe i bakken og ikke vi skal stenge av alt i tillegg.

– Å sperre av for trafikk i toppen av bakken her frykter jeg blir en stor utfordring både for oss som bor her og ikke minst for alle de som kjører feil her. Og vi må kanskje regne med et uhell eller to på E6 hvis det blir dårlig føre, sier Rune Spets.

– Vi har snakket med kommunen i dag, men har ikke fått svar fra noen som kan gi helt eksakte svar.

– Enn så lenge er det tørt og fint så da går det bra, men det skifter fort, det er tross alt vinter så snø og is er ingen overraskelse, sier en bekymret Rune Spets på Grønberg.

Illustrasjon: Malvik kommune. Kartet viser at vegen stenges i krysset Dalabakkan/Heggbakken.

Les også: Dalabakkan stengt helt til jul