Malviknytt dessverre ut av Early Birds

Malvik kommune, har nå, etter eget ønske overtatt ansvaret for Early Birds i Hommelvik.

Siden August

Det var i august at Malviknytt tok initiativet ovenfor VM på Ski til Trondheim 2023, om å få lavterskeltilbudet Early Birds etablert her i kommunen.

Tiltaket Early Birds morgentrim er, og skal være, et enkelt og hyggelig folkehelsetiltak hvor prinsippet er at alle starter samtidig ut på tur klokken 06:30 den første fredagen i hver måned.

Da beveger alle seg i sitt eget tempo i femten minutter, før alle snur og returnerer slik at alle kommer i mål samtidig.

Malviknytt tok initiativet til dette med tanke på økt oppmerksomhet om folkehelse i hjemkommunen vår.

Kommunen gikk bak ryggen på Malviknytt

Etter to måneder med Early Birds skal Malvik kommune, i følge dokumenter Malviknytt har mottatt, tatt kontakt med VM-komiteen og signalisert at de vil ha hovedansvaret for Early Birds i Malvik.

Henvendelsen skal ha blitt rettet dit, da kommunen visstnok har fått flere innspill og klager med spørsmål om det var riktig at Malviknytt står bak disse arrangementene i kommunen.

Dette er informasjon som er gjort kjent for Malviknytt onsdag kveld og torsdag ettermiddag, denne uken.

Malviknytt ut av Early Birds

På bakgrunn av dette, har Malviknytt nå besluttet at det vil være vanskelig å være en del av Early Birds, og har derfor ikke noe ansvar for gjennomføring av et eventuelt arrangement fredag 3.november.

Vil samtidig benytte anledningen til å takke alle som har stilt opp på Early Birds, både deltakere og samarbeidspartnere de to foregående gangene.