Skal du sove ute?

Foto: Ola Moen

Første gangen #nattinaturen ble arrangert var i 2015, da hele 90 000 sov ute under den landsdekkende sove-ute-aksjonen.

Siden har det blitt tradisjon at #nattinaturen åpner Friluftslivets uke over hele landet. Lørdag 2. september vil skoger, fjell og hager igjen bli fylt med telt, når #nattinaturen åpner Friluftslivets uke 2017.

– Konseptet for #nattinaturen er enkelt; sett opp teltet i hagen, i skogen, på fjellet, eller dra på et arrangement i regi av et lokallag eller forening, oppfordrer generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal – og understreker at sove-ute-aksjonen skjer der man selv vil at den skal skje.

– Dette er en ypperlig anledning for foreldre å ta med barna på teltovernatting for første gang. Og man trenger ikke å overkomplisere – for et barn vil en telttur i hagen fremstå som et like stort eventyr som noe annet, sier Heimdal i en pressemelding.

Vokser for hvert år
Friluftslivets uke arrangeres for 24. gang, og vokser for hvert år. I aktivitetskalenderen som viser hva som skjer under uka, er det nå registrert over 600 små og store arrangementer, aktiviteter og turer.

– Det er veldig gledelig at Friluftslivets uke øker i popularitet for hvert år. Uken er ment som en hyllest til det norske friluftslivet og den flotte naturen vår, og det er tydelig at dette er en feiring det norske folk setter stor pris på, sier generelsekretæren i Norsk Friluftsliv.

For alle
Norsk Friluftsliv står som arrangør av #nattinaturen og Friluftslivets uke, på vegne av, og sammen med, sine 16 medlemsorganisasjoner. Over hele landet vil det være arrangement i regi av ulike organisasjoner, friluftsråd, lag, kommuner og privatpersoner.

– Friluftslivets uke er for alle, uansett om man er mest interessert i luftige fjellturer, teltlivet, morsomme aktivitetsdager for barn, eller soppturer. September er en flott tid i norsk natur, som man virkelig burde komme seg ut og nyte, oppfordrer Heimdal.

Fakta om Friluftslivets uke 2017:
Friluftslivets uke åpner med #nattinaturen lørdag 2. september, og avsluttes med Teltjakten søndag 10. september. På friluftslivetsuke.no finner man over 600 arrangementer, aktiviteter og turer som skjer mellom 2.-10. september.

Norsk Friluftsliv er en fellesorganisasjon for 16 norske frivillige friluftslivsorganisasjoner, med over 900 000 medlemskap og flere enn 4 600 lag og foreninger. Organisasjonene har individuelle medlemskap og er åpne for alle. De er landsomfattende eller har mer enn 10 000 medlemmer. Organisasjonene har ikke motorferdsel eller organisert konkurranseaktivitet som hovedformål.

Norsk Friluftsliv arbeider for
– et allsidig, enkelt og naturvennlig friluftsliv i tråd med norsk friluftslivstradisjon, som gjennom tradisjonelle og nye aktivitetsformer fremmer friluftsliv for alle.

– å fremme saker av felles interesse for organisasjonene overfor myndighetene og andre aktuelle målgrupper.

– helse, trivsel og økt forståelse for naturens egenverd gjennom naturopplevelser.

– å fremme allemannsretten og allmennhetens tilgang til og bruk av naturen.

 

Send oss bilder fra din natt ute, post@malviknytt.no

– vi trekker en overraskelse i premie!