Årets sommerfest

SKA-frika har nok en gang gleden av å invitere til sommerfest på Solbakkan i Hommelvik, nærmere bestemt Fota eller Sveian.

I år er det lørdag 22. juli som gjelder, og for 5. året på rad ønsker SKA-frika hjertelig velkommen til en hyggelig ettermiddag og kveld, når gården ved Hommelvikhøgda fylles med folk og musikk.

SKA-frikas trompetist Ola Lauvås Foto: Privat

– Vi har som alltid sirkustelt, bord, benker, varme griller og mye god musikk hele kvelden. Det er også telt hvor man kan søke ly i dersom det regner, men forhåpentligvis får vi godvær. Folk oppfordres derfor til å ta med seg valgfri mat og drikke. Det blir underholdning fra scenen inne i sirkusteltet, kiosksalg, varme vafler og topp stemning, forteller SKA-frikas trompetist Ola Lauvås til Malviknytt.

 God stemning

Det bruker å være god sommerstemning og ikke minst med en lang liste artister som gjester Sveian på Sommerfestene til SKA-frika. Årets program er ikke noe unntak fra dette, da det er variert og passer seg for folk i alle aldre.

Artistene som kommer på scenen i år er selvfølgelig SKA-frika selv. Men i tillegg er det Hommelvikbandet Deadline, Blackout fra Hommelvik og Stjørdal, Estela Andretta fra Grønberg, The Factory, Catching Cooper, EMSKY, Kjersti Kveli, Ælgligan, Liv Ellen m/band og Celine Helgemo.

– Hvert år tidligere har det blitt en veldig trivelig kveld med god stemning og ikke minst god musikk. Vi ser ingen grunn til at det ikke blir slik i år også. Dessuten er det ikke så mange festivaler i Malvik av denne arten og hvis folk vil ha dette bør jo folk støtte opp, sier Ola Lauvås.

Sirkustelt

I tradisjonell stil vil det også i år vare sirkustelt med scene, lyd og lysanlegg som er satt opp. Nytt av året er at det denne gangen vil være hele fire telt på området.

– Ja, i år har vi supplert med nok et telt, og vi har nå hele fire telt folk kan oppholde seg i. Folk kan også glede seg til mange nye overraskelser, som blant annet den flotte, og store inngangsportalen vi har bygd, avslører Ola Lauvås.

Plateslipp

SKA-frika mener selv de gjennom flere år har jobbet seg fram som en solid liveartist. Fra å være en gjeng på musikklinja til å bli voksne musikere har de opparbeidet seg et bredt repertoar og et energisk sceneshow. Høsten 2016 fikk bandet ny vokalist, somm er Ellen Sofie Steen.

Foto: Eir-Jørgen Bue

Tidligere i sommer markerte SKA-frika en ny start, ved å slippe EP-en «Vi spring av sted», og bandet sa selv at musikken fått en helt ny glød med ny vokalist, og at dette er det beste SKA-frika har levert hittil.

-Det blir et slags plateslipp av EP-en «Vi spring av sted» når SKA-frika spiller på årets sommerfest. Vi har nemlig trykt opp fysiske eksemplarer av skiva, som det blir mulig å kjøpe for en hundrings den kvelden. Vi har også fått laget nye t-skjorter, og blant annet egne «Sommerfest-t-skjorter» som det blir mulig å kjøpe i år, forteller Ola Lauvås.

På EP-en «Vi spring av sted» finner du låter som «En sang», «Besatt», «Første blikk», Spring av sted» og «Kom igjen».

Har du Spotify, kan du høre låtene her:

Håper på overskudd

SKA-frika har i alle år stått ansvarlig for økonomien ved sommerfesten. Tidligere år har festivalen vært drevet uten sponsorer, og dessverre har det hvert eneste år gått litt i underskudd. Et underskudd som SKA-frika har betalt av egen lomme. Totalkostnadene har hvert år vært på om lag 50.000,- og primært gått til leie av lyd og lys, telt, bord, benker, griller og mobile toaletter. Ingen av bandene har tidligere mottatt honorar, men SKA-frika har i år valgt å skaffe seg sponsorer som forhåpentligvis vil forsvare at utøverne kan honoreres.

– Målet vårt er hele tiden å utvikle konseptet og med tiden kan vi kanskje ha økonomi til å leie inn artister. I dag spiller alle gratis og festivalen har hvert gått i null eller blitt «sponset» av SKA-frika. Det er kanskje dumt å holde på med noe som man ikke tjener store penger på når man legger ned et så stort arbeid, men vi gjør jo dette fordi det er årets høydepunkt for alle oss som deltar og jobber med det, forteller Ola Lauvås.

– Billetter kjøper man i døra, og det hele starter klokken 17:00 og vi holder på til om lag to timer etter midnatt. Vi har stort sett stått på i hele vår og sommer med å «profesjonalisere» hele opplegget rundt og med festivalen og vi mener selv vi er godt i rute, men selvfølgelig blir det sikkert travelt mot slutten. Vi kommer i mål, og dette blir nok den beste festen vi arrangerer så langt, sier Ola Lauvås og legger til at SKA-frika retter en stor takk til de som låner ut tomta si for at «hele Vika» får gjøre storinnrykk.