Operavorspiel på Jernverket

Solvi Skogstad

Lørdag inviterte familien Nyhus/Skogstad til vorspiel, smaksprøver og bakomsnakk om operaen Forbudsrepublikken som har urpremiere på Mostadmark Jernverk 7.juli.

Hjemme på «Soria Moria» på Verket i Mostadmark fortalte Ingrid Nyhus om hvordan ideen til forestilling på ruinene etter det gamle jernverket ble til.

Jon Skogstad ved sitt egetbygde cembalo

Komponisten Jon Skogstad fortalte om bakgrunnen for historien i forestillingen om musikksjangeren og om opera som satirisk musikkteater.

Lødig satire

Forbudsrepublikken er «lødig» i formen, og her oppstår det søt romantikk mellom prinsessen Dunhilde og levemannen Prins Mild. Dette vil ikke kansleren vedkjenne seg og legger hindringer i vegen for det forelskede paret.

– Kansleren har så mye makt at han får stoppet fossen fra Foldsjøen når forestillingen skal starte, fortalte Jon Skogstad.

Han har komponert og arrangert musikken, og skal lede kor og orkester under forestillingene. Librettoen er skrevet av Håkon Sundaune.

Smakebiter

Solvi Skogstad ga de frammøtte noen smakebiter fra sangene, mens Jon Skogstad  spilte og fortalte om musikken. Ingrid Nyhus tok også utfordringen om å framføre en av sangene på strak arm, men presiserte at hun ikke skal være med på scenen.

Etter vorspielet ble det servert nydelig kringle og kaffe.

Billettsalget har foregått siden påske og på grunn av begrenset antall parkeringsplasser blir det satt opp veteranbusser tur/retur Hommelvik.

Billetter kan du bestille her. (ekstern lenke)