Malvikinger på scenen i Korsvika

Korsvikaspelet, sagaen om Håkon Ladejarl og trellen Kark, hadde premiere fredag, med gode amatørskuespillere fra Malvik på scenen.

Det er to familier fra Malvik som deltar i spelet. Det er Lars Gøran Pettersen og hans datter Kaja (9), og familien Slind Aas. Barna Elias(13), Karen(9), Rakel(9), Håkon og Stine. (saken fortsetter under bildet)

Malvikinger på spel: (bak f.v): Lars Gøran Pettersen, Elias Slind Aas, Håkon Aas, Stine Slind Aas (foran f.v.) Kaja Pettersen, Rakel Slind Aas, Petra Stolp-Telle «maskott» og Karen Slind Aas (Foto: André Adolfsen)

Spennende hobby

Stine Slind Aas sitter som nestleder i styret for Korsvikaspillet og har vært styrets produksjonsansvarlige.

– Jeg kom inn i Korsvikafamilien i 2014 da sønnen vår Elias, fikk rollen som Kark på audition. Jeg driver selv ei teatergruppe for barn på Vikhammeråsen, og tenkte at dette var spennende og kasta meg med, forteller Stine til Malviknytt.

– I år spiller Elias, Arnljot som var Toras sønn, og om en teller årene som går i løpet av forestillingens ca 80 minutt, er det nok lett å anta at han også er Håkon Jarls sønn.

– Etter det første året har også resten av familien blitt med på laget. Jentene kom med i fjor, og ikler i år to av de sterke kvinnerollene Tora og Anna som barn. Mannen/far ble med de første årene som arenamedarbeider, men i år har han tatt steget opp på scenen i rollen som Sigurd Jarl, forteller den teaterinteresserte Stine.

Ladehirden

Lars Gøran Pettersen er medlem i Ladehirden som i en årrekke har lagd de spektakulære slagscenene i spillet.

– Mens de på Stiklestad slåss bak haugen og kommer såret inn etter en beretning om hva som har skjedd, prøver Korsvikaspillet å vise krigens grusomheter.

– Det tror vi har lyktes med, skal vi dømme etter Adresseavisens anmeldelse som ga terningkast 5.

Lars Gøran spiller også Tangbrand som er Olav Tryggvasons hjerteløse bøddel. Hans datter Kaja er med for første gang i år, og spiller bondjente.

Korsvikafamilien

Opplevelsene i Korsvika er mange, og det er ikke uten grunn at det snakkes om Korsvikafamilien.

– Det er er stort apparat som er i sving. 70 skuespillere, amatører og profesjonelle, 45 i kor og 10 i orkesteret. I tillegg er det utallige frivillige og foreldre som stiller opp med bygging av scenebilder, sying av kostymer, tilrettelegging av rekvisitter, koking av kaffe, salg av billetter og kioskvarer og mye mer, forteller Stine Slind Aas.

– Å jobbe sammen knytter vennskapsbånd. Dette gjelder både for barna og oss voksne. Vi har hatt ei prøvetid som har vært gjennom alle 4 årstider, dog plassert på kalenderen mellom 25.mai og 16.juni.

– Så har vi det og få jobbe tett sammen med Catrine Telle som også har vært, og er en ære og utrolig utviklende. Et fyrverkeri av energi, men også full av omsorg og omtanke for alle oss som er med.

Her kan du se flere bilder fra forestillingen:

(Foto: André Adolfsen)