Femteplass for Malvik i DM-hjelpekorps på Vikhammer

Foto: Sara Bårdstu / Røde Kors
Oppdal har regionens beste hjelpekorpsere.

Laget fra Oppdal Røde Kors gikk av med seieren da det i helgen ble arrangert distriktsmesterskap for hjelpekorps i Malvik.
– Å delta på DM var veldig gøy og lærerikt. Vi ble overrasket og glad over seieren, men vi er et rutinert lag med medlemmer som har vært med lenge, forteller lagleder for vinnerlaget fra Oppdal, Bente Furnes Bukkvold. Med seg på vinnerlaget hadde hun Kristin Gjønnes, Thomas Bukkvold, Gaute Heggvold og Rachel Morken.
Foto: Sara Bårdstu / Røde Kors
Fellesbilde: Vel 60 utøvere fra Trøndelag og Møre og Romsdal, et 20-talls markører, 20 dommere og ytterligere 10 medlemmer i staben var i sving under helgens konkurranse. Disse lagene stilte: Røros, Malvik, Oppdal, Melhus, Stjørdal RØFF (12-17 år), Molde, Trondheim 1, Trondheim 2 og Trondheim 3.
Kuttskader, drukningsulykker, hjertestans, brannskader og psykososiale behov var bare noen av de utfordringene som lagene fikk bryne seg på under mesterskapet. Totalt 9 lag deltok fra Trøndelag, Møre og Romsdal. Fredag kveld var det nattorientering, mens det på lørdag var ringløype i Vikhammer sentrum, med 10 poster med førstehjelp- og hjelpekorpsfaglig innhold. Laget fra Oppdal ledet allerede etter fredagens orienteringsløp, like over ett av lagene fra Trondheim og laget fra Røros.
– Det jeg husker best fra mesterskapet er samholdet og humøret innad i laget. I tillegg var det spennende utfordringer, og alle de forskjellige postene på lørdagens ringløype var helt topp!, sier Furnes Bukkvold.
Nå er laget fra Oppdal klare til å konkurrere mot landets beste hjelpekorps under norgesmesterskapet i Tromsø 1.–3. september. Vinneren av NM får representere Norge i det europeiske førstehjelpsmesterskapet (FACE) i 2018.
– Før NM må vi gå igjennom de ulike postene og se hvor vi har stort forbedringspotensiale, sier laglederen.
Sist Oppdal vant distriktsmesterskapet for Hjelpekorps var i 2011. Da ble det avoldt i Trondheim, og laget representerte distriktet i Førde på NM.
– Å vinne DM er en real boost for Røde Kors i Oppdal. Det er artig så se hvordan vi klarer å hevde oss mot de aller beste i regionen. Dette viser at Oppdal Røde Kors har et svært høyt faglig nivå i førstehjelp og hjelpekorps, sier leder for Oppdal Røde Kors, Terje Aunøien. Han var selv med som dommer på én av postene under mesterskapet.
– Hjelpekorpset i Oppdal Røde Kors rykker ut på om lag 25 aksjoner i løpet av året, og vi ser viktigheten av at vi hele tiden har oppdaterte kunnskaper og god trening i bunn for å opprettholde beredskapen vår, sier Aunøien.
– Dette er frivillige som bruker sin fritid på å hjelpe andre, forteller Aunøien.
Her er laget fra Oppdal i aksjon på en post som simulerer drukningsulykke med et lite barn, hvor det er mange pårørende til stede
Foto: Sara Bårdstu / Røde Kors