Trøndelag blir værvinner i pinsa

Illustrasjon: Yr.no/Meteorologisk institutt.

Uansett hvor du tenker å oppholde deg i pinsa, så er det i Trøndelag du får det flotteste pinseværet.

Landsdelen blir nemlig landets værvinner, i følge Meteorologisk institutt. Det blir heller ikke de store forskjellene på været i Trøndelag, bortsett fra på søndag, hvor stedene rundt Trondheimsfjorden vil få høyere temperaturer enn resten av landsdelen.

Helgen starter med en del vind ved kysten av Trøndelag, hvor det vil blåse opp mot liten kuling på fredag. Det vil være oppholdsvær og lettskyet hele dagen med unntak av kvelden hvor det blir tilskyende, særlig langs kysten. Temperaturer rundt 10-12 grader.

På pinseaften lørdag fortsetter temperaturene i samme rute, men med litt mer skyer over hele landsdelen. (saken fortsetter under bildet)

Illustrasjon: Yr.no/Meteorologisk institutt.

Kartet viser temperaturene mandag 5.juni klokken 14.00

Søndag 1. pinsedag blir det et betydelig temperaturhopp. Varmluft sørfra vil nemlig sørge for at temperaturene langs kysten vil ligge på mellom 15 og 17 grader, mens i Malvik vil gradestokken vise rundt 18-19. Det vil fortsatt være overskyet i store deler av landsdelen med enkelte glimt av sol.

Mandag 2. pinsedag blir det litt lavere temperaturer i hele landsdelen igjen, hvor det er ventet mellom 12-16 grader de aller fleste steder. Kaldest blir det i høytliggende strøk, særlig sør i landsdelen. Det er også store sjansen for at du får se sola i lengre perioder denne dagen. Mandagen ser også ut til å bli den kaldeste dagen i uka, da det er ventet høyere temperaturer utover fra mandag kveld.

Av Stian Tørstad