Prisdryss til Malvikelever

Torsdag 30. mars ble det arrangert Fylkesmessen, Ung & Kreativ i regi av Ungt Entreprenørskap på City Syd i Trondheim. Hele åtte elevbedrifter deltok fra Malvik, og da fra Hommelvik Ungdomsskole.

Det var Grete Johanne Aarvold og Frida Bathen, med bedriften «Lys opp» som gikk av med seieren og fikk tittelen «Årets elevbedrift 2017». I kategorien «Ung & Kreativ» fikk jentene en veldig fortjent andreplass.

Malviknytt.no har tidligere skrevet om disse to trivelige og blide jentene, både da de sto utenfor Extra i Hommelvik og solgte sine selvlagede reflekser, når de deltok på elevmessen ved Hommelvik ungdomsskole og da de også ved skolen ble kåret til årets elevbedrift.

Malviknytt.no slo av en prat med jentene før det var klart hvem som kom til å vinne, og det var to spente jenter.

– Juryen var her i starten og de stilte veldig mange spørsmål. Spørsmål vi ikke hadde tenkt over. Hvordan vi utviklet ideen, hvordan vi ønsker å utvikle produktet og om vi så for oss å bruke maskiner, forteller Grete Johanne.

– Ja, nå er vi veldig spente. Men uansett hvordan dette går, så har det vært veldig gøy å vært med. Alt har vært som en stor bonus, forteller Frida.

I kategorien «Beste elevbedrift» ble det lagt til grunn at bedriften gjør det bra på flere områder, at bedriften har salgsutvikling også med tanke på antall salg før messen, inntekt på produkter og hvilke planer det er for at  ideen kan videreutvikles. Grete Johanne og Frida har tidligere fortalt at de hadde laget opp 72 reflekser til elevbedriften, noe som ikke holdt. Så nå hadde jentene latet opp hele 60 nye og i tillegg hadde de laget pannebånd.

Det var Senterleder Finn Dybdalen som hadde det ærefulle oppdraget å dele ut hovedprisen, «Årets elevbedrift 2017».

– Et flott produkt, som gir sikkerhet og som både er fint og dekorativt. Vinnerne hadde en fin presentasjon og fremsto kommersiell, fortalte Senterlederen til Malviknytt.no rett etter prisutdelingen.

Her kan du se en video av jentene rett etter at de kom ned fra scenene og var blitt kåret til eierne av årets elevbedrift:

Beste innovasjon
Prisen for «Beste innovasjon 2017» gikk til bedriften VEGMA. I tillegg fikk Vegard og Martin også med seg en god tredjeplass i kategorien «Årets elevbedrift».  VEGMA drives av Vegar Larsen og Martin Følstad, og guttene fikk dermed god uttelling for sine geværstøtter, som lages med både borrelås og håndtak. Ideen bak navnet på bedriften er en sammensetning av navnene VEGar og MArtin.

– Det var artig at det ble to priser på oss, forteller guttene til Malviknytt.no rett etter prisutdelingen, og legger til at de mest sannsynlig kommer til å fortsette produksjonen så det er bare for folk å bestille.

Beste sosiale entreprenør
Prisen for «Beste sosiale entreprenør 2017» gikk til bedriften Stoltfolk. Bedriften Stoltfolk drives av Sarah Margrethe Witzøe, Majken Rygel Eriksen, Sebastian Hansen og Elias Olufsen. Bdriftens tjenester er å drive service og underholdning for barneskoler, barnehager og sykehjem, og dette ble meget godt mottatt av juryen som skulle finne den som utførte det mest sosiale entreprenørskap.

Beste markedsføring
Prisen for «Beste markedsføring 2017» gikk til Elise Teigen og Ingeborg Holm-Rodahl med bedriften I & E popsocket. Jentene har snart solgt totalt 200 popsocket, og er godt fornøyd med egen innsats.

– Det har vært stor etterspørsel og jungeltelegrafen har virkelig jobbet. Vi har lært om kostnader, import og forsendelser. Hos oss kan kundene spesialbestille med de farger eller motiv de ønsker og det hjelper jo på at det er høy kjendisfaktor på slike popsocket, forteller Ingeborg og Elise til juryen da de kom innom mens Malviknytt.no var på besøk hos jentene.

Her er alle bedriftene som deltok fra Malvik:

Malviknytt.no slo også av en prat med lærerne som var med elevene på messen. Både Ida Vetleseter Bøe, Andreas Krogstad, Solfrid Terese Strand og Bård Hestnes var veldig så stolte over elevene sine.

– De er veldig flinke og vi de ordner opp det aller meste selv, forteller Ida Vetleseter Bøe som er lærer for de elevene fra 9. trinn som har produksjon av varer og tjenester som valgfag og legger til at de ulike elevbedriftene fra 9. trinn fikk selv velge hvem som ville delta på denne messen og det var hele tre som ville bli med.

 Rådgiver for grunnskolene Sør-Trøndelag fra Ungt Entreprenørskap, Marthe Strømsem var meget godt fornøyd med dagen.

– Det har gått helt på skinner. Det er jo veldig mye bra her på messen, med store variasjoner og vi ser at mange har jobbet mye med bedriftene sine. Vi har jo både elerver fra 8. og 9. trinn med oss her i dag og de konkurrerer på lik linje alle sammen forteller Marthe Strømsem.