Trond Giske på «Kvelden før dagen»

Den tradisjonelle Arbeiderfestivalen i Hommelvik arrangers i år fra 27.april til og med 1.mai.

Programmet begynner nå og bli klart og Ranveig Fosmo Holden i festivalkomiteen kan reklamere med politisk debatt, pub-quiz, aktivitet for eldre, kulturkafe, revygalla, allsangkveld og tradisjonell 1.maifeiring.

– Vi har ikke alle detaljene på plass ennå, men alle arrangementene er spikret og vi mangler bare noen få bekreftelser før alt er helt klart, sier hun.

– Hovedtemaet i år er «Ung framtid» og festivalen vil fokusere på de unge i flere sammenhenger i løpet av de fem dagene Arbeiderfestivalen varer.

Dette er programmet:

Torsdag 27.april

Åpning av arbeiderfestivalen på Johan Nygaardsvold Museum hvor Hommelvik musikkorps og Framlaget deltar.

Forfatterbesøk på Malvik Videregående skole.

Politisk debatt mellom listetoppene fra åtte av partiene fra Sør-Trøndelag som stiller liste ved Stortingsvalget. Debattleder Eirk Skarrud.

Fredag 28.april

Eldre i Malvik – aktivitet i fellesskap. Et formiddagsarrangement i Bruket kulturhus i samarbeid med Hommelvik Helsetun med ulike kulturinnslag. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Pubquiz i Kjerratten. Pubquizzen under fjorårets festival ble en suksess og gjentas i år med Stein Tore Nybrodahl som quiz-sjef. Informasjon om påmelding kommer senere.

Lørdag 29.april

Kulturkafe i Bruket kulturhus. Det legges opp til et myldrende liv inne i Bruket i samarbeid med lag og foreninger i Malvik. Her vil det bli servering, underholdningog andre aktiviteter på formiddagen.

Revygalla i Bruket kulturhus. Tradisjoen tro inviteres publikum til en latterlig kveld med lokale revyinnslag fra Stjørdal og Malvik i regi av Hommelvikrevyen.

Søndag 30.april

Allsangkvelden «Kvelden før dagen» får denne gang besøk av Trond Giske som er nestleder i Arbeiderpartiet og 1.kandidat på Sør-Trøndelag Arbeiderpartis liste ved valget i høst. I tillegg deltar Framlaget og Hommelvik musikkorps. Ru7ne Solli leder arrangementet.

Mandag 1.mai

Dagen starter på tradisjonellt vis med musikk igatene og frokost på Bruket kulturhus.

Under gidstjenesten i Hommelvik kirke vil elder av Hommelvik AUF, Helene Wean holde appell og VikaMelodika skal synge. Bekransning av Johan Nygaardsvolds bauta ved ordfører Ingrid Aune.

Hommelvik er det eneste stedet det er barnetog på 1.mai og som vanlig er det underholder Framlaget for de minste etterpå.

Demonstrasjonstoget avslutter dagen hvor hovedtaler ikke er på plass ennå. Appell ved generalsekretær i AUF Renate Tårnes.