Fansen laget video

Bandet 22 har gått utradisjonelle veier når de nå har laget ny musikkvideo. De har bedt fansen om hjelp til å bidra til produksjonen ved å lage en video-collage der nesten 200 fans mer eller mindre, leker seg med ordene.

Bassist og gitarteknikker Mats Paulsen
Mats Paulsen, er bassist i 22 og omtales som bandets gitarteknikker. Han er oppvokst på Grønnberg og er kjent som både grunder og eier av Cielo AS, en av de tre finalistene TV programmet Masterchef i 2010, forfatter av boken «Kokeboka Cielo Sjokoladefabrikk», Melt og Food Truck. Da Mats begynte på videregående flyttet han fra Malvik, men far bor enda Grønnberg og mor bor på Vikhammer. Mats er attpåklatten som er født i 1983, har en bror som er 10 år eldre og en søster som er 12 år eldre. Mats er en mann med mange baller i luften, og står oppført som både innehaver, daglig leder og styremedlem i en rekke bedrifter.

 

Ville bli rockestjerne
Mats gikk på musikklinja ved Trondheim katedralskole, og ville vel egentlig bli rockestjerne. Han har opprettholdt musikken ved å spille i bandet 22.

22 er en norsk musikkgruppe med hovedsete i Trondheim. Besetningen er Magnus Børmark, Mats Paulsen, Andreas Kjøl Berg og Per Kristian Trollvik. Bandet ga ut sin første EP i 2008 og har turnert både i Norge og i utlandet. Den 24. mars i år, slipper de sitt nye album, «YOU ARE CREATING:LIMB1».

– 22 har alltid vært et band med et sterkt konsept og sterke, gode tekster innenfor dette konseptet. Nå er vi veldig spente på tilbakemeldingene, vi gleder oss som noen unger til å slippe albumet 24. mars og ikke minst gleder vi oss til å starte å turnere igjen, skriver Mats.

Fra hele verden
12. desember i fjor, la bandet ut en oppfordring til sine følgere på facebook, med forespørsel om noen ville delta i produksjonen av den neste musikkvideoen til 22.

– Vi la ut en post på Facebook der vi etterspurte om folk ville være med å lage videoen, og responsen var overveldende. Nesten 200 stykker fra hele verden fikk utdelt ord eller setninger fra teksten og bidro med å skrive dette på forskjellig måte eller ved å lage en greie rundt det, skriver Mats i en kommentar til Malviknytt.no.

Låten «We are creating» handler ifølge Mats Paulsen om at lytteren selv skal ta kreditt for lytterens bidrag til musikken.

– Det er på mange måter lytteren som lager musikken selv ved å oppleve den på sin måte og knytte egne følelser og minner til musikken. Når låten så sterkt formidler at det er de som hører på musikken, som lager musikken (ikke fysisk selvfølgelig) så var det kjempekult at vi fikk «fans» til å lage musikkvideoen også. Det var viktig for oss at musikkvideoen til denne sangen ble en lyricvideo og jeg synes resultatet både på gjennomføring og på sangen ble veldig bra, skriver Mats til Malviknytt.no og legger til at han syntes det er en utrolig spennende og kul video, som bandet er veldig stolt av.

Sjekk ut hva bandet 22 og deres fans skapte sammen: