Verdens emoji-dag

173

Viste du at verdens emoji-dag, er i dag 17. juli?

Vi bruker nok emojis hver eneste dag, og i dag den 17. juli markeres det med #WorldEmojiDay, både på Twitter, Instagram og Facebook.

🙋‍♀️🙋🏾‍♂️ Hvorfor den 17. juli?
17. juli er datoen som er på kalender-emoji, og det er nettopp derfor dette er dagen som er valgt til å være verdens emoji-dag. Det er ikke bare kalender-emoji som skal markes og feires 🎉, men absolutt alle emoji som finnes. 👍🏼

🤔 Hva er en emoji?
En emoji er et ideogram 🎶, eller et smilefjes 😃, som benyttes i elektroniske meldinger eller på nettsider. I følge Wikipedia kommer ordet fra det japanske ordet emoji (絵文字), som i sin tur er satt sammen av ordene e (bilde) og moji (tegn); det kan dermed oversettes til norsk som «bildetegn». 🧐💡

Emojier blir ikke bare brukt til å illustrere tekstmeldinger, men også å uttrykke følelser som for eksempel: 😍😘, 😂🤣, 😫😩, 😡🤬 eller 🤢🤮.

På mobiltelefoner 📱og noen datamaskiner 💻 ligger emoji i et eget tastatur ⌨, og det er derfor ikke nødvendig å laste ned en emoji-app.

Fra emotikoner til emoji
Den første emojien ble i følge Wikipedia, laget i 1998 eller 1999, da av Shigetaka Kurita. Emojier er en videreutvikling av emotikoner, som består av bare tegn (slik som 🙂 ), og som blir til små bilder og/eller en liten animasjon av nesten hva som helst.

Årets ord
Emojien 😂 («smilende fjes med gledestårer») ble faktisk kåret til «Årets ord» av Oxford English Dictionary i 2015. 🏆🏅Det er hele 1532 emojier på Apple sitt tastatur, etter oppdateringen av IOS. 👏🏼