Presenterer Homla Hageby

277
Fritz Bade

Denne uka har Hommelvik Panorama AS gått ut og invitert potensielle boligkjøpere til å registrere sin interesse for boligprosjektet Homla Hageby.

Prosjektet vil inneholde 67 leiligheter fra 40 m² til 150 m² med stor dagligvarebutikk i første etasje.

– Ja nå går vi ut i markedet med en forhåndsregistrering før vi legger ut leiligheten til konkret salg. Alle leilighetene er ferdig tegnet og prosjektert og megleren vil komme med fullstendige salgsprospekt etter hvert, forteller Fritz Bade i Hommelvik Panorama AS. (Saken fortsetter under bildet)

Offentlig høring ferdig

Utbyggingsplanene har vært ute på offentlig høring og skal nå til endelig politisk behandling. I følge Bade har det ikke kommet innsigelser som vil forsinke prosjektet.

– Hvis den administrative og politiske behandlingen går som forventet og salget blir tilfredsstillende kan vi kanskje starte byggingen rett etter årsskiftet.

Kontorbygningen er solgt «på rot» og skal sannsynligvis flyttes, når det gjelder lagerhallene er deres skjebne ennå ikke avklart.

– Vi må ha skrevet kontrakt på en fjerdedel av leilighetene før vi starter byggingen, forteller han. (Saken fortsetter under bildet)

Her kommer en ny gang- og sykkelvei med en prislapp på over én million kroner.

Bygger ny gangvei

En del av utbyggingsplanene er en helt ny gang og sykkelvei fra Havnevegen opp til Malvikvegen ved siden av Brukesgården.

– Den nå 80 år gamle Homla bru er ikke særlig trivelig eller helt trygg å passere hverken for gående eller syklende. Med 67 nye leiligheter i Homla Hageby vil det bli mer folk langs gang og sykkelveien så da ønsker vi å bygge en ny i skråningen fra bussholdeplassen på Havnevegen og opp til enden av brua, forteller Fritz Bade.

Gangveien vil bygges etter gjeldende standard for gang- og sykkelvei og har en kostnad på litt over én million kroner. (Saken fortsetter under bildet)

Homla Hageby

Fritz Bade forklarer at de har valgt navn og logo ut fra boligprosjektets beliggenhet ved utløpet til Homla.

– Logoen er utløpet av elva og en tømmerstokk med årringer. Det er fordi vi ligger ved elevutløpet.

– Foredlingen av tømmeret skjedde i starten oppe i elva og derfor har vi brukt enden av en tømmerstokk i logoen forteller han.