Nok en pris til Kvitter fra Knotten

275
Foto: Frode Eggen

For 12. gang ble Gapskratten revyfestival, Nord-Vestlandets mesterskap i revy i Tresfjord arranger denne helgen. Festivalen ble første gang arrangert i 1996, og arrangeres hvert andre år. Alle forestillinger holdes i salen på Tresfjord fleirbrukshus.

Det konkurreres i kategoriene sketsj, monolog og revyvise/musikalsk nummer, og det skal kåres vinnere til følgende priser:

•Årets Gapskratt
•Isjleskratten
•Beste sketsj
•Beste monolog
•Beste vise
•Direktenominasjon til Norsk Revyfestival på Høylandet 2019

Prisbelønnet glansnummer

Hele 21 revygrupper var tatt ut til årets Gapskrattfestival, som ble arrangert helgen 5.-7. juli. En av disse var Kvitter fra Knotten og da med det prisbelønnede glansnummeret, Knotten Blandakor. 

Knotten Blandakor er skrevet av Rakel Sivertsen, og tar virkelig blandakorsjangeren på kornet i dette nummeret.

Lørdag 7. juli klokka 19.00 var det klart at Kvitter fra Knotten, med Knotten Blandakor hadde gått til finalen. Omlag klokken 22:00,samme kveld var det klart at damene i Knotten Blandakor og Kvitter fra Knotten med Rakel Sivertsen og Aina Kristiansen som er akkompagnert av Marit Hammer, hadde imponert og fikk prisen i kategorien «Beste vise». 

– Vi er glad for at nummeret vi gjør i lag lykkes, sa en glad og lykkelig Rakel Sivertsen til Malviknytt rett etter at det var klart at nummeret vant prisen for «Beste vise».

Foto: Frode Eggen

En pådriver for revymiljøet

I følge arrangøren er revy og revyentusiasme hovedfokus for denne festivalen. Her inviteres revy- og teaterlag til å vise sine beste nummer for publikum og for en jury. Aktørene vil også få konstruktive innspill og inspirasjon fra andre revyentusiaster. Gapskratten sier selv at de ønsker å være en pådriver for utvikling av revymiljøet i regionen.

Mesterskapet er bygd opp med to innledende forestillinger og en finaleforestilling. Juryen plukker ut nummer fra de innledende forestillingene til finalen. Innslag fra festivalen kvalifiserer til deltaking i NM i Revy på Høylandet i 2019.