Agurktida er ei fin tid

263

Det mener Ole Herman Sveian, hobbygartner med agurk i drivhuset.

Nå i sommermånedene blomstrer og vokser det i drivhuset på Sveian. Selv om det ikke er så mye grønsaker og annet spiselig som vokser der, har Ole Herman en del agurk- og tomatplanter som gir ferske grønsaker hver dag.

Egenprodusert mat

– Det blir fort så vi bruker en tre fire agurker om dagen, de er jo ikke så store, men veldig gode, forteller Ole Herman Sveian som for det meste skal skjøtte vervet som varaordfører i sommer.

– Vi har ingen store ferieplaner i sommer så jeg blir for det meste tilgjengelig selv jeg ikke blir å finne på kontoret hver dag.

– Det er mye å pusle med både i og utenfor husene så noe av dagene vil gå med til det og så skal det jo være sommerfest her i juli.

– Dessuten har vi akkurat blitt besteforeldre til ei jente, så det blir ingen kjedelige dager selv om det er feriemodus og sommertid.(Saken fortsetter etter bildet)

Agurk på Sveian / Cucumis sativus in Sveian

Agurktid

Ole Herman skulle gjerne hatt flere egenproduserte grønsaker, men tiden strekker ike til.

– Det får holde med litt tomater og agurker, de ordner seg for det meste selv bare de får nok lys, vann og varme.

– Agurken er en varmekjær plante som trives og vokser når den har det godt og varmt. Uansett stopper veksten i september så det blir et par måneder med egenproduserte agurker forteller hobbygartneren og varaordføreren på Sveian i det agurktiden slår innover oss for fullt.

Agurktid er et begrep som benyttes i forbindelse med avisers magrere innhold om sommeren. Både journalistene og kildene deres tar ferie, og vikarene overtar sakene. Slike sesonger finnes i mange land; i den engelsktalende verden kalles det silly season, mens tyskerne benytter Sommerloch («sommerhullet»). (kilde Wikipedia)