Sohrab fra Sveberg har rolle i skrekkfilm

313

Katten Sohrab (15 mnd) fra Sveberg spiller en viktig rolle i filmen «Frykten» som er spilt inn på Malvik Senter.

Det er filmstudenter fra Høyskolen i Kristiania Trondheim som står bak filminnspillingen av filmen som de karakteriserer i sjangeren drama med innslag av skrekk.

Opptakene har foregått i ett kveld- og nattestengt kjøpesenter på Sveberg der flere av butikkene har vært lokasjoner for opptakene.

Søndag kveld ble noen av de siste scenene i filmen innspilt, og Sohrab gjorde jobben sin og fikk en godbit eller to innimellom. (Saken fortsetter under bildet)

Han spiller hun

Sohrab er egentlig en sterilisert hannkatt, skal forestille hunkatten Pia i filmen.

Katteeier og passer er Maria Kristine Vinje (14) fra Sveberg.

– Sohrab har vært snill under innspillingen og stort sett gjort som han har skullet. Han kan dessverre ingen triks, jeg har prøvd å lære han det, men det er vanskelig forteller Maria Kristine.

I løpet av opptakene tok Sohrab seg noen avstikkere på egen hånd, for å snuse litt ekstra i kroker og kriker på det nattestengte kjøpesenteret.

Regissør og produsent Ragne Kartum er full av lovord om Sohrab og er fornøyd med filmdebutantens innsats.

– Det har gått bra, katten har stort sett vært grei og gitt oss de opptakene vi har vært ute etter. (Saken fortsetter under bildet)

Vil bli skuespiller

For kattepasser og eier Maria Kristin Vinje har oppholdet på filmsettet gitt mersmak.

– Jeg får lyst til å være med i en film selv. Drømmen er jo å bli skuespiller, forteller hun.

Nylig var hun med på Opera Trøndelag og operaskolens oppsetning av Tryllefløyten i Kimen på Stjørdal.

– Det blir nok flere oppdrag med operaskolen framover og så er det jo konfirmasjon snart, så det er mye å holde på med, forteller Maria Kristine til Malviknytt under nattfilmingen på Malvik Senteret.

Filmen «Frykten» vil få premiere på Nova kino i Trondheim under «Gullspiren». Det er fagskolestudentene ved Høyskolen Kristiania Trondheim som skal vise fram sine arbeider og den vil bli å se på strømmetjenester som Vimeo og Youtube.

Mørkt i gangene under filminnspillinga