Trønderske mestere

205

Denne helgen ble det arrangert Trøndersk Mesterskap i drill i Stjørdalshallen, of jentene fra Hommelvik juniorkorps ble Trønderske mestre.

Det er totalt 461 ulike startnummer, med 280 drillere fra hele 39 forskjellige korps/drilltropper deltok i årets Trøndersk Mesterskap i drill, og fem av disse var fra Malvik.

Trønderske mestere

De tre jentene fra Hommelvik juniorkorps, Lene Josie Johnsen, Emilie Haagenstad og Marit Teigseth Sveian deltok i et samarbeid med Flatåsen skolekorps i klassen «Traditional Majorettes Corps senior». «Traditional Majorettes Corps senior» er drill og masjering i formasjon, og her ble jentene Trønderske mestere.

Emilie Haagenstad, Lene Josie Johnsen og Marit Teigseth Sveian Foto: Drillpappa Johnsen

– I samarbeidet mellom Hommelvik og Flatåsen kom vi på 2. plass og siden vi da var de beste fra Trøndelag, ble vi Trønderske mestere. Det var kjempekult, forteller Lene Josie Johnsen til Malviknytt.

Duett

Lene Josie Johnsen og Emilie Haagenstad deltok i tillegg med en duett i klassen «Drilldans duett junior intermediate». Her kom jentene også på en god 2. plass , også her gikk de av med tittelen Trønderske mestere.

Emilie Haagenstad og Lene Josie Johnsen Foto: Drillpappa Johnsen

– Emilie og jeg kom på 2. Plass og ble Trøndersk mester i duett. Jeg klusset det til litt, men ellers synes jeg det gikk bra. Det er faktisk kjempekult å være Trøndersk mester, forteller Lene Josie Johnsen.

Solo

Marit Teigseth Sveian representerte Hommelvik juniorkorps, og deltok med en solo i klassen «Drilldans solo junior intermediate». Marit var godt fornøyd med egen prestasjon og ikke minst godt fornøyd med å ha levert sin første solo.

– Det gikk bra. Soloen min gikk også bra, men her var det mange gode konkurrenter. Jeg synes at jeg prestert bra, spesielt siden det var min første gang med solo, forteller Marit Teigseth Sveian til Malviknytt og legger til at det egentlig ikke føles så annerledes å være Trøndersk mester.

Kvalifiserte til NM

Eirin Byberg Fosse og Iben Nørkov Bakmark, som begge er fra Hommelvik, representerer Stjørdal Drilltropp. Eirin deltok i klassen «Drilldans solo senior intermediate» og Iben deltok i klassen «Solo 1 Baton senior advanced». Begge deltok sammen med Stjørdal drilltropp sitt «Twirl team», og det ble det seier.

– Det gikk helt ok denne helgen, jeg kom ikke på pallen med noen av soloene mine, men troppen fikk 1. plass og jeg kvalifiserte meg med «Solo 1 Baton senior advanced» til NM, forteller Iben Nørkov Bakmark.