Forbyr heliumballonger 17.mai

135

17.mai-komiteen i Hommelvik hadde mandag saken om salg av gassballonger på 17-mai oppe til behandling og konkluderte slik:

« 17-mai-komiteen i Hommelvik ønsker å følge opp det positive miljø-intitiativet fra Hommelvik juniorkorps om stans i salg av gassballonger.

Komiteen ønsker derfor ikke noe salg av gassballonger i forbindelse med årets 17-maiarrangement, verken i tilknytning til toget eller i boder og kiosker knyttet til feiringen på Bruket.

Gassballonger er fylt med den ikke fornybare ressursen Helium som trengs til langt viktigere ting enn å få ballonger til å fly. I tillegg skaper ballongene unødvendig mye plastavfall i naturen.

Komiteen ønsker alle en fantastisk 17-maifeiring på Bruket! – uten gassballong» skriver 17.mai-komiteen i en pressemelding.

17.mai ved Bruket

På grunn av byggearbeidene ved Hommelvik ungdomsskole vil årets 17.mai-feiring foregå i og utenfor Bruket kulturhus i Hommelvik.

17.maikomiteen oppfordrer lag og foreninger til å delta med bodplass utenfor Bruket kulturhus.

De som ønsker bodplass 17. mai, må ta kontakt med 17. mai-komitéen ved Liv Elin Sandmark Vågen på e-post Liv-Elin-Sandmark.Vagen@malvik.kommune.no.

Frist er fredag 27. april.