Fem dagers festival

215

Programmet for årets Arbeiderfestival i Hommelvik er klart og komiteen var nylig samlet for å planlegge de siste detaljene i programmet.

– Det har blitt et program som vi føler er passende stort for de resursene vi har og hva komiteen greier å arrangere, sier leder for Arbeiderfestivalen, Ranveig Fosmo Holden.

De har satt sammen et tradisjonelt program med noen nyheter, noen gjengangere og noen poster som taes opp igjen. (saken fortsetter under bildet)

FESTIVALKOMITEEN:(Bak f.v.) Kristin Nybrodahl, Ingrid Kaja Høiby, Jo Arne Fosmo og Anne S. Mostervik. (Foran f.v.) Line Therese Roald Johnsen og Ranveig Fosmo Holden.

Her er programmet for Arbeiderfestivalen – inn i din tid:

Fredag 27.april

Offisiell åpning. Arbeiderfestivalen åpner ved Johan Nygaardsvold Museum og det er Stortingsrepresentant for AP, Ingvild Kjerkol som holder åpningstalen. 80-årsjubilanten Hommelvik Framlag underholder som vanlig og Hommelvik Musikkorps deltar.

PubQuiz: Det har blitt en tradisjon med kunnskapstevling på Cafe Rampa under Arbeiderfestivalen og i år som tidligere er det Stein Tore Nybrodahl som er quiz-mester. PubQuizen er åpen for alle og man kan melde på lag med maks seks personer. Etter konkurranse og premieutdeling er det bursdagsfest for Cafe Rampa som åpnet dørene for 22 år siden.

Lørdag 28.april

Historisk vandring. Arbeiderfestivalen tar opp igjen suksessen fra tidligere år og går på historisk vandring i Hommelvik.

– Denne gangen fokuserer vi på skoler, barn og unge. Oppmøte i Bruket kulturhus hvor det vil henge en utstilling i forbindelse med at Hommelvik Framlag er 80 år. Historielaget har også en utstilling av bilder fra ulike skolebygg i Hommelvik, forteller Ranveig Fosmo Holden.

Vandringen går fra Bruket, via Jakobsli museum, til den nye ungdomsskolen hvor biblioteket er åpent og hvor arrangøren jobber for å få åpnet den nye skolen for omvisning for de som er interesseret. Rundturen går deretter om Johan Nygaardsvold Museum før det hele avsluttes i Bruket kulturhus hvor Hommelvik AUF vil holde et innlegg om skolepolitikk før og nå.

Revygalla. På lørdag kveld er det duket for den tradisjonelle revygallaen hvor revyperler fra Lånkerveyen, Hommelvikrevyen, Kvitter fra Knotten, Skatval teaterlag, Nonstadlaget og Saksvik teaterlag står på menyen.

Søndag 29.april

Bokbad. Forfatter Magnus Marstdal, kjent for boka «FrP-koden» kommer til det nye Hommelvik bibliotek og skal samtale med Ingrid Aune med tema: «Johan Nygaardsvold – a freedom figther»

Mandag 30.april

Forfatterbesøk. Arbeiderfestivalen arrangerer forfatterbesøk ved Malvik videregående skole, hvor Eivind Hofstad Evjemo kommer på besøk. Hofstad Evjemo er fra Levanger og har gitt ut bøkene Vekk meg hvis jeg sovner, roman (2009), Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet, roman (2012), Velkommen til oss, roman, (2014) og Kvelningsminner, lyrikk (2016) (Kilde: wikipedia)

– Det er etter ønske fra norsklærerne ved skolen at Hofstad Evjemo ble invitert og han skal holde to økter i auditoriet, forteller Kristin Nybrodahl i festivalkomiteen.

Kvelden før dagen. Den tradisjonelle allsangkvelden før 1.mai får i år besøk av tidligere forsvars- og utenriksminister Espen Barth Eide (AP) som skal holde tale. Snakke skal også Vilma Hell på 11 år.

– Det er fint med en barnestemme også denne kvelden og Vilma skal holde en liten apell om det som opptar henne, sier Ranveig Fosmo Holden.

Av sang og musikkrefter stiller som vanlig Hommelvik Musikkorps, Hommelvik Framlag og i tilleg Torstein Fosmo, og duoen Marthea Åhl og Eli Dahlen-Kvalvåg kjent fra blant annet UKM. Kvelden ledes av Rune Solli.

Tirsdag 1.mai.

Arbeidernes internasjonale kampdag markeres på tradisjonelt vis i Hommelvik som den siste dagen av Arbeiderfestivalen.

Musikk i gatene. Hommelvik Musikkorps spiller i Hommelvik og omegn.

1.mai-frokost og kafé. Det vil bli servert 1.mai-frokost om morgenen og det vil være åpen cafe i Bruket kulturhus hele dagen.

Solidaritetsgudstjeneste. I Hommelvik kirke med appell ved Kristine Holden og bekransning av Johan Nygaardsvolds bauta ved leder av Malvik AP, Anne Synnøve Mostervik.

Barnetog. Som ett av de eneste stedene i landet arrangeres det barnetog på 1.mai i Hommelvik. Etter toget er det underholdning for små og store i Bruket kulturhus ved Hommelvik Framlag.

Demonstrasjonstog. Etter barnetog og underholdning går årets 1.maitog med faner, flagg, paroler og plakater. Toget leder opp til Bruket kulturhus hvor AUF-leder Mani Hussaini vil holde appelll og partisekretær i SV, Audun Herning skal holde tale for dagen.