Fantastisk innsats i Nordisk Mesterskap

155
Foto: Vibeke Trøa

Malvik Turn og RG fikk vist seg fram fra sin beste side med mange gode prestasjoner under Nordisk Mesterskap Team Gym jr. 2018 i Finland sist helg.

Troppen startet sin reise allerede torsdag morgen, og var ikke framme på hotellet i byen Joensuu som ligger 42 mil unna Helsinki, før etter midnatt.

Førti Malvikinger

I troppen var det 15 gymnaster, 2 trenere og 1 reiseleder.

– I tillegg reiste tilsammen 24 foreldre, andre gymnaster og venner hele den lange veien for å være heiagjeng, forteller Vibeke Trøa i Malvik Turn og RG i en melding.

– Sammen med Oslo og Holmen utgjorde Malvik Turn og RG delegasjonen fra Norge.

I Nordisk Mesterskap er det bare 2 tropper i hver klasse som får delta fra hvert land, og etter kvalifiseringskonkurransen i høst ble det klart at Norge stilte med følgende tropper:

Miks – Malvik og Holmen
Kvinner – Oslo og Malvik
Herrer – Holmen og Oslo

Fredagen gikk med til trening og siste forberedeser før den store konkurransedagen.

– Lørdagen var den store dagen. I konkurransene stilte utrolig mange sterke lag fra de andre nordiske landene. At nivåforskjellene er store er det ingen tvil om, men for lille Malvik som eneste klubb uten tilgang på basishall med godkjent troppsutstyr, groper og tepper er det en bragd i seg selv å kvalifisere seg, forteller hun.

– Våre gymnaster gjorde en fantastisk innsats og fikk vist seg fram fra sin beste side. Mikslaget endte på en 6.plass og jentelaget på en 10.plass. De skal absolutt være stolte over innsatsen, sier Vibeke Trøa i Malvik Turn og RG.