Avløpsledning i Dalabakken smuldres opp

210
(Foto: privat)

Denne uken ble det oppdaget et stort hull i vegbanen ved krysset mellom Dalabakken og Heggbakken på Grønberg i Hommelvik.

Årsaken er at avløpsledningen av betong har smuldret opp og vannet graver unna grusen under asfalten. Avløpsledningen er felles for kloakk og overflatevann er fra 1955. (saken fortsetter under bildet)

Det er tydelige sprekker i de forvittrede sementrørene fra 1955

– Vi har nå inspisert ledningene med kamera og det viser seg at rørene på det nærmeste har kollapset flere steder, forteller Tor Albert Kverkild ved FDV-kommunalteknikk i Malvik kommune.

–  Dette er et av flere hendelser på eksisterende betongledninger. Kvaliteten på betongen på eksisterende fellesledninger, av samme årgang, (1955) er av en slik forfatning at den har mistet sin ringstivhet p.g.a. forvitring. Vi har også ved kamerakontroll funnet flere rør uten bunn, forteller Kverkild.

– Vi må få komme tilbake til hva som skal gjøres og om når dette kan skje. Dette er et av flere hendelser på eksisterende betongledninger i samme område på Grønberg, sier Kverkild.

Kommunen skal se på dette i forbindelse med pågående arbeid, da gjentakende punkutbedringer på senere tidspunkt vil bare føre til frustrasjon for kommunens kunder, og skape et dårlig inntrykk av kommunens evne til å planlegge helhetlig rehabilitering, heter det i en intern vurdering Malvik kommune har gjort i saken.

Kommunen har avdekket total kollaps i en felles avløpsledning på Grønberg